Google: Οι απίστευτες ερωτήσεις σε όσους θέλουν μια θέση στην εταιρεία

Google: Οι απίστευτες ερωτήσεις σε όσους θέλουν μια θέση στην εταιρεία

Η Google είναι μια εταιρεία που διαφέρει σε πολλά από τις κοινές εταιρείες. Από τα γραφεία και τον τρόπο που εργάζονται οι υπάλληλοι, μέχρι και τις συνεντεύξεις για να πάρει κανείς μια θέση στον τεχνολογικό «κολοσσό».

Το τμήμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της λάμβανε πάντοτε υπόψη τον βαθμό του πτυχίου, έστω και αν ο υποψήφιος ήταν φτασμένος στον τομέα του και 30 χρονών.

Το χειρότερο πάντως που έκανε το HR της Google ήταν να ρωτά τους υποψηφίους τρελές ερωτήσεις για να δει πώς θα απαντούσαν. Ο πληροφορικός Gayle Laakmann McDowell, πρώην υπάλληλος της Google και συγγραφέας του σχετικού πονήματος «The Google Resume», μας λέει πως πλέον η εταιρία έχει επισήμως απαγορεύσει τις πρακτικές αυτές και ακόμα και αν ο υπεύθυνος των προσλήψεων ρωτήσει κάτι τέτοιο, η απάντηση του υποψηφίου δεν θα ληφθεί υπόψη.

Ποιες ήταν όμως αυτές οι περιβόητες ερωτήσεις που αναγκάστηκε να εξοβελίσει η Google από το τμήμα HR της; Όπως μας ενημερώνει o Lewis Lin, υπεύθυνος επαγγελματικού προσανατολισμού σε μια εταιρία του Σιάτλ, οι άνθρωποι που έστελνε στην Google έφευγαν από τη συνέντευξη πονοκεφαλιασμένοι. Αυτός έφτιαξε μια λίστα με 140 τέτοιες ύποπτες ερωτήσεις, που του ανέφεραν οι πελάτες του, από τις οποίες ξεχωρίζουμε:

«Πόσα μπαλάκια του γκολφ χωρούν σε ένα σχολικό λεωφορείο;», για τη θέση του υπεύθυνου προϊόντων.

«Πόσο θα χρέωνες για να καθαρίσεις όλα τα παράθυρα του Σιάτλ», για την ίδια θέση.

«Σε μια χώρα που οι άνθρωποι θέλουν μόνο αγόρια, κάθε οικογένεια συνεχίζει να κάνει παιδιά μέχρι να γεννήσει ένα αγόρι. Αν κάνουν κορίτσι, θα κάνουν κι άλλο παιδί. Αν κάνουν αγόρι, θα σταματήσουν. Ποια είναι η αναλογία αγοριών και κοριτσιών στη χώρα;», για την ίδια θέση.

«Σχεδίασε ένα σχέδιο εκκένωσης για το Σαν Φρανσίσκο», για την ίδια θέση.

«Γιατί είναι κυλινδρικά τα καπάκια των φρεατίων;», για τη θέση του πληροφορικού.

«Πόσα πιάνα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο;», για τη θέση του υπεύθυνου προϊόντων.

«Πόσες φορές τη μέρα επικαλύπτονται οι δείκτες του ρολογιού;», για την ίδια θέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ένας άντρας σπρώχνει το αμάξι του μέχρι το ξενοδοχείο και χάνει την περιουσία του. Τι συνέβη;», για τη θέση του πληροφορικού…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.