Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν – Δεν υπάρχει το περίφημο σημείο «G»

Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν – Δεν υπάρχει το περίφημο σημείο «G»

Ακόμα ένας μεγάλος μύθος καταρρίπτεται, καθώς σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, η ύπαρξη του μυστηριώδους σημείου G, που χαρίζει συγκλονιστικούς οργασμούς στις γυναίκες (αρκεί βέβαια πρώτα να βρεθεί και να διεγερθεί), δεν υπάρχει.

Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των σεξολόγων επιβεβαίωνε ότι αυτή η περιοχή διαστάσεων 2×1,5 εκατοστών, η οποία ονομάστηκε σημείο G προς τιμήν του Γερμανού γυναικολόγου Ernst Gräfenberg (ο οποίος το «ανακάλυψε» το 1950) υπάρχει πράγματι μέσα στον γυναικείο κόλπο.

Ωστόσο, ερευνητές του Νοσοκομείου Όστιν στη Μελβούρνη εκφράζουν αντίθετη άποψη, αφού – όπως λένε – η πιο ολοκληρωμένη έρευνα μέχρι στιγμής πάνω σε αυτό το αμφιλεγόμενο ζήτημα δεν εντόπισε καμία τέτοια «ανατομική δομή».

Οι επιστήμονες εξέτασαν ενδελεχώς μια ομάδα γυναικών ηλικίας από 32 έως 97 ετών και δεν βρήκαν τίποτα στα τοιχώματα του κόλπου που θα μπορούσε να θεωρηθεί «σημείο G».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Nathan Hoag η πιο πιθανή εξήγηση για την «απολαυστική αίσθηση» που βιώνουν οι γυναίκες όταν διεγείρεται η συγκεκριμένη περιοχή οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην εγγύτητά της με την κλειτορίδα και όχι σε κάποιον άλλον ανατομικό λόγο.

«Το βασικό μας εύρημα είναι ότι το σημείο G, τουλάχιστον με τη μορφή που πίστευε ο Δρ. Gräfenberg ότι έχει και με την έννοια που το ξέρει το ευρύ κοινό, δεν υπάρχει μέσα στον κόλπο, ως ανατομική δομή», εξηγεί ο καθηγητής, διαλύοντας έναν μύθο ανάλογου μεγέθους με το… τέρας του Λόχνες και το Ιερό Δισκοπότηρο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και η είδηση ίσως ακουστεί σε πολλούς ασήμαντη, το σίγουρο είναι ότι οι άνδρες που ταλαιπωρούνται δεκαετίες ολόκληρες για να βρουν κάτι… ανύπαρκτο, θα αισθανθούν -αν μη τη άλλο – δικαιωμένοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.