Μάθετε το φύλο του μωρού σας χωρίς υπέρηχο!

Μάθετε το φύλο του μωρού σας χωρίς υπέρηχο!

Υπάρχουν πολλές παραδόσεις (που έχουν γίνει… μύθοι) σχετικά με το πώς οι γονείς που μπορούν να βρουν το φύλο του μωρού τους πριν από τη γέννηση.Ένας τέτοιος μύθος αναφέρει ότι το τεστ με την μαγειρική σόδα μπορεί πράγματι να δείξει το φύλο ενός αγέννητου μωρού. Αλλά είναι όντως κάτι τέτοιο πιθανό;

Καλό θα ήταν να μην το… πολυπιστέψετε, αλλά δεν κάνει κακό να το δοκιμάσετε, αν θέλετε.

Τι είναι το τεστ με την μαγειρική σόδα
Είναι μια σπιτική μέθοδος που περιλαμβάνει το συνδυασμό των ούρων μιας εγκύου γυναίκας με την μαγειρική σόδα, για να δούμε αν το μείγμα θα αφρίσει. Το αν και κατά πόσον κάνει αφρίζει (υποτίθεται πως) δείχνει αν το μωρό θα είναι αγόρι ή κορίτσι.

Υπάρχει βέβαια κάποια λογική σε όλο αυτό. Η μαγειρική σόδα αντιδρά με τα οξέα, κάνοντάς τα να αφρίζουν και να παράγουν φουσκάλες. Η θεωρία πίσω από το τεστ είναι ότι η οξύτητα (δηλαδή το pH) των ούρων μιας εγκύου γυναίκας, αλλάζει με βάση το φύλο του αγέννητου μωρού της.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική απόδειξη ότι το φύλο ενός αγέννητου μωρού έχει κάποια επίδραση στο pH των ούρων της εγκύου που το κυοφορεί. Επίσης, πολλοί άλλοι γνωστοί παράγοντες μπορούν να κάνουν τα ούρα μιας γυναίκας περισσότερο ή λιγότερο όξινα.

Πώς να κάνετε το τεστ με την μαγειρική σόδα
Αρχικά η… γεμάτη περιέργεια έγκυος πρέπει να συλλέξει τα ούρα της σε ένα καθαρό δοχείο την πρώτη φορά που θα πάει τουαλέτα το πρωί. Αυτό είναι σημαντικό διότι τα ούρα της γυναίκας μπορεί να αραιωθούν καθώς πίνει υγρά την υπόλοιπη ημέρα.

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας στα ούρα και να δείτε αν το μείγμα θα αφρίσει, ή όχι.

Ερμηνεία των… αποτελεσμάτων
Ένα από τα δύο θα συμβεί, όταν προσθέσετε την μαγειρική σόδα στα ούρα:

Τα ούρα θα αφρίσουν
Τα ούρα θα παραμείνουν τα ίδια
Εάν τα ούρα αφρίσουν, τότε, θεωρητικά, η γυναίκα θα γεννήσει αγόρι. Εάν παραμείνουν τα ίδια, τότε θα γεννήσει κορίτσι.

Είναι ακριβή τα αποτελέσματα;
Δυστυχώς, τα αποτελέσματα του τεστ με την μαγειρική σόδα είναι ακριβή μόνο τις μισές φορές. Εν ολίγοις έχουν την ίδια ακρίβεια με το να… το ρίχνατε στο νόμισμα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το pH των ούρων μιας γυναίκας, όπως:

  • διατροφή
  • επίπεδο ενυδάτωσης
  • λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
  • πέτρες στα νεφρά
  • Επειδή τόσες πολλές μεταβλητές επηρεάζουν το επίπεδο ρΗ των ούρων, μια γυναίκα μπορεί να πάρει διαφορετικά αποτελέσματα σε διαφορετικές ημέρες εάν κάνει το τεστ αυτό περισσότερες από μία φορά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.