ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έρευνα: Οι παντρεμένοι άνδρες είναι πιο αδύνατοι και υγιείς από τους ελεύθερους – Δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες!

Έρευνα: Οι παντρεμένοι άνδρες είναι πιο αδύνατοι και υγιείς από τους ελεύθερους – Δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες!

Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα τουλάχιστον, πιστεύαμε πως ο γάμος παχαίνει και μακροπρόθεσμα ίσως κάνει κακό και στην υγεία. Τώρα, μία έρευνα από την Ιαπωνία ανατρέπει τα δεδομένα και υποστηρίζει πως οι παντρεμένοι άνδρες έχουν τη διπλάσια πιθανότητα να μείνουν αδύνατοι και υγιείς απ’ ότι οι ανύπαντροι.

Ερευνητές, από το Yokohama City University, διαπίστωσαν ότι οι παντρεμένοι, ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από μεταβολικό σύνδρομο, ένα συνδυασμό δηλαδή διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης και παχυσαρκίας που καταστρέφει τα αγγεία. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για τις γυναίκες. Οι ερευνητές, οι οποίοι παρουσίασαν τα ευρήματά τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μελέτη του Διαβήτη, στο Μόναχο, δήλωσαν πως γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι το να είσαι παντρεμένος βοηθά τους ανθρώπους να παραμείνουν υγιείς.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι σε μια σχέση αγάπης είναι πιο πιθανό να τρώνε υγιεινά, να λαμβάνουν τα φάρμακά τους σωστά, και να πηγαίνουν στο γιατρό, όταν είναι άρρωστοι. Οι Ιάπωνες, εξέτασαν 270 άτομα, με διαβήτη τύπου δύο, με μέσο όρο ηλικίας τα 65, από τους οποίους οι 180 ήταν παντρεμένοι και οι 90 ελεύθεροι.

Μέτρησαν το ύψος και το βάρος των συμμετεχόντων, υπολόγισαν τον δείκτη μάζας σώματός τους και μέτρησαν το σωματικό λίπος τους. Η «παντρεμένη ομάδα» είχε 50 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να γίνει στο μέλλον υπέρβαρη. Επίσης είχαν χαμηλότερα επίπεδα λίπους στο σώμα τους και είχαν επίσης 58 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.