ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έρευνα: Οι γυναίκες που βάφονται πάνε καλύτερα στις εξετάσεις

Έρευνα: Οι γυναίκες που βάφονται πάνε καλύτερα στις εξετάσεις

Το μακιγιάζ είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα όπλα των γυναικών και ειδικά όταν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός της σε κάθε στιγμή…

Αυτό από ο,τι φαίνεται είχαν στο μυαλό τους οι ερευνητές που εξέτασαν τη σχέση που έχει το μακιγιάζ στις σχολικές και πανεπιστημιακές επιδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που βάφονται πριν από τις εξετάσεις, έχουν από 10%-20% περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν υψηλότερες βαθμολογίες από εκείνες που ήταν τελείως άβαφες.

Οι ψυχολόγοι που βρίσκονται πίσω από αυτήν την έρευνα αναφέρουν ότι η χρήση make-up ενισχύει την αυτοεκτίμηση, τονώνει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας και έχει μία θετική επίδραση στη μνήμη, τη διανοητική ικανότητα και στην εμπιστοσύνη που νιώθει για τον εαυτό της.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cogent Psychology, εξέτασε 200 προπτυχιακές φοιτήτριες, μελετώντας τη σχέση τους με το μακιγιάζ, την αυτοεκτίμηση τους και το IQ τους.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν τυχαία σε τρεις ομάδες όπου τους ζητήθηκε αντίστοιχα, να βαφτούν, να ακούσουν μουσική και να ζωγραφίσουν.

Έπειτα και οι τρεις ομάδες εξετάστηκαν σε ένα κεφάλαιο ενός εγχειριδίου που μόλις είχαν διαβάσει.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποίησαν καλλυντικά σημείωσαν κατά μέσο όρο επίδοση 24,2/30, σε σύγκριση με το 19,9/30 και το 22/30 των άλλων δύο ομάδων.

Οι ερευνητές, από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο Chieti της Ιταλίας, δήλωσαν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι γυναίκες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το μακιγιάζ για να αυξήσουν την αυτοεκτίμηση και να ενισχύσουν την ελκυστικότητά τους. Αυτό τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα και κατά τη διάρκεια του άγχους. Τα θετικά συναισθήματα ενισχύουν την καλύτερη μνήμη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.