Τρεις άμεσοι τρόποι για να «εξαφανίσετε» ένα σπυράκι

Τρεις άμεσοι τρόποι για να «εξαφανίσετε» ένα σπυράκι

Τα σπυράκια είναι μια φυσιολογική κατάσταση του δέρματος που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους.

Ένα σπυράκι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φλεγμονή του δέρματος κατά την οποία οι σμηγματογόνοι αδένες (οι αδένες που εκκρίνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας) μολύνονται με βακτήρια, διογκώνονται και γεμίζουν με πύον.

Η υπερβολική έκκριση σμήγματος από τους αδένες αυτούς είναι η κύρια αιτία πίσω από αυτό το πρόβλημα. Ένα σπυράκι θα εμφανιστεί συνήθως στο πρόσωπο, τον λαιμό, την πλάτη και τους ώμους.

Πέρα από τα φαρμακευτικά προϊόντα που βοηθούν στον περιορισμό της ακμής, υπάρχουν και ορισμένες απλές, καθημερινές και δοκιμασμένες μέθοδοι για να αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά κάποιο σπυράκι:

Πάγος

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει γρήγορα την ερυθρότητα, το οίδημα και τη φλεγμονή στο σπυράκι. Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος προς την πληγείσα περιοχή, στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος και στην εξάλειψη των ακαθαρσιών και των ελαίων που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο, όποιο από τα δύο είναι πιο βολικό για εσάς.

-Τυλίξτε τον πάγο σε ένα κομμάτι ύφασμα και κρατήστε το στην πληγείσα περιοχή του δέρματος για μερικά δευτερόλεπτα.

-Περιμένετε λίγα λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Λεμόνι

Ένας άλλος γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από ένα σπυράκι είναι η χρήση του χυμού λεμονιού, ο οποίος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Ο χυμός λεμονιού βοηθά τα σπυράκια να “στεγνώσουν” πιο γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκο χυμό λεμονιού και όχι εμφιαλωμένο χυμό, ο οποίος έχει συντηρητικά. Υπάρχουν δύο τρόποι για να εφαρμόσετε αυτήν την θεραπεία.

-Βουτήξτε μια καθαρή μπατονέτα σε φρέσκο χυμό λεμονιού και εφαρμόστε τη στο σπυράκι πριν πάτε για ύπνο.

-Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και να το βάλετε πάνω στο σπυράκι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

-Το πρωί, πλύνετε το δέρμα καλά με χλιαρό νερό.

=Ωστόσο, αυτή η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είναι κατάλληλη για άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Αιθέριο έλαιο από δέντρο τσαγιού (tea tree oil)

Το έλαιο από δέντρο τσαγιού είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία της ακμής. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ένα σπυράκι.

Επίσης, οι καταπραϋντικές του ιδιότητες βοηθούν στην μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής στα σπυράκια. Βοηθά επίσης να “στεγνώσουν” τα σπυράκια με πύον.

-Απλά βυθίστε ένα κομμάτι βαμβάκι στο αιθέριο έλαιο και τρίψτε το απαλά στην πληγείσα περιοχή. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά από 15-20 λεπτά.

-Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε μερικές σταγόνες του ελαίου σε 1 κουταλιά της σούπας από τζελ αλόης βέρα. Απλώστε το στο σπυράκι, αφήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

-Σημείωση: Μην εφαρμόσετε έλαιο από δέντρο τσαγιού, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: iatropedia

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.