Βαζελίνη: 10 χρήσεις που θα σου «λύσουν» τα χέρια

Βαζελίνη: 10 χρήσεις που θα σου «λύσουν» τα χέρια

Χρήσεις που θα σου λύσουν τα χέρια!

Τώρα λοιπόν που το κρύο είναι πιο έντονο έχει ήδη αφήσει τα σημάδια του σε πολλά σημεία της επιδερμίδας σου, ειδικά σε εκείνα που από τη φύση του το δέρμα είναι πιο λεπτό, όπως τα χείλη και τα χέρια σου. Είναι λοιπόν η κατάλληλη περίοδος για έξτρα σούπερ ντούπερ πλούσια ενυδάτωση. Και όταν λέμε ενυδάτωση, το μυαλό μας πηγαίνει πάντα στη Βαζελίνη. H βαζελίνη όμως προσφέρει πολλά περισσότερα στην ομορφιά. Αν και δεν είναι φυσικό προϊόν συμβάλλει στην διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα και σε ιστούς που έχουν αφυδατωθεί, ενώ βοηθά στην θρέψη και επούλωση του δέρματος.

Έτσι αν χρειάζεσαι ένα κόλπο της τελευταίας στιγμής για ενυδάτωση, λάμψη ή αν σου τελείωσε το γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ (ναι, σωστά διάβασες) η βαζελίνη, που σίγουρα υπάρχει στο ντουλάπι σου, θα σου δώσει την λύση! Αυτά είναι τα πιο έξυπνα και χρήσιμα hacks με βαζελίνη, που θα σου χαρίσουν λεία, απαλή και ενυδατωμένη επιδερμίδα που αντανακλά λάμψη! Θα ενθουσιαστείς με όσα μπορεί να πετύχει. Μήπως είναι καιρός να εντάξεις την θαυματουργή βαζελίνη στην καθημερινή σου περιποίηση;

1 Ντεμακιγιάζ ματιών

Μικρή ποσότητα βαζελίνης σε ένα βαμβάκι μπορεί να αφαιρέσει ευκολά και γρήγορα το μακιγιάζ ματιών, ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα, χωρίς να ερεθίσει το δέρμα. Αφού ξεβάψετε τα μάτια σας ξεπλύνετε καλά.

2 Θρέφει τις βλεφαρίδες

Πιο πλούσιες και μακριές βλεφαρίδες με βαζελίνη. Απλώστε ελάχιστη ποσότητα στις βλεφαρίδες με ένα παλιό, καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα. Χάρη στις ενυδατικές της ιδιότητες οι βλεφαρίδες σας θα δείξουν αμέσως πιο έντονες και εντυπωσιακές.

3 Τζελ για όμορφα, περιποιημένα φρύδια

Απλώστε με ένα βουρτσάκι φρυδιών λίγη βαζελίνη στην περιοχή των φρυδιών και χτενίστε με ανοδική φορά, για να δώσετε φυσικό σχήμα και να τα τιθασεύσετε.

4 Σαν highlighter

Βάλτε μικρή ποσότητα στο δάχτυλο σας και απλώστε με ταμποναριστές κινήσεις στα ζυγωματικά, το κόκαλο του φρυδιού, στην μύτη και πάνω από τη γραμμή των χειλιών για να δώσετε μια όμορφή λάμψη στο πρόσωπο σας.

5 Στα μαλλιά

Μετά το λούσιμο απλώστε μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών σας για να προλάβετε την ψαλίδα.

6 Βάση για το άρωμα σας

Κάντε το άρωμα σας να διαρκέσει περισσότερο και να μυρίζει για πολλές ώρες απλώνοντας προηγουμένως λίγη βαζελίνη στα σημεία που θα ψεκάσετε.

7 Ενυδατώστε

Θα σώσει τα σημεία που έσκασαν από το κρύο, όπως τα χείλη, τα χέρια και η μύτη ή ακόμα και τα αυτιά σας. Το δέρμα επανορθώνεται άμεσα.

8 Στο μανικιούρ

Περιποιείται και ενυδατώνει τα πετσάκια στα χέρια σας και διατηρεί τα άκρα σας όμορφα περισσότερο, πριν το επόμενο ραντεβού για μανικιούρ.

9 Στα χείλη

Λειτουργεί σαν lip balm για τα χείλη, ενώ μπορεί να μετατρέψει το ματ κραγιόν σας σε κρεμώδες με πιο glossy υφή στο λεπτό.

10 Πριν τη βαφή μαλλιών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν βάφετε τα μαλλιά σας μόνες στο σπίτι, αποφύγετε τους λεκέδες από την βαφή γύρω από το μέτωπο απλώνοντας λίγη βαζελίνη πριν ξεκινήσετε την διαδικασία. Θα εμποδίσει το χρώμα να περάσει στο δέρμα και θα σας λύσει τα χέρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.