ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς τα παιδιά τους σε όλο τον κόσμο; – 9 περίεργα παραδείγματα! (φωτό)

Πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς τα παιδιά τους σε όλο τον κόσμο; – 9 περίεργα παραδείγματα! (φωτό)

Οι γονείς σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν τους δικούς τους μοναδικούς τρόπους να μεγαλώσουν ένα παιδί, αλλά σίγουρα έχουν ένα κοινό: θέλουν πάντα το καλύτερο για τα παιδιά τους.

Εμείς θα θέλαμε να σας προσφέρουμε μια μικρή εικόνα για τις εκπληκτικές παραδόσεις διαφορετικών πολιτισμών που ασχολούνται με τη γονική μέριμνα.

Οι γονείς στην Μαυριτανίας φτύνουν τα πρόσωπα των παιδιών τους.

Μητέρα μαυριτανία

Οι άνθρωποι του λαού Wolof της Μαυριτανίας πιστεύουν ότι το σάλιο τους μπορεί να διατηρήσει τα λόγια τους, έτσι φτύνουν τα νεογέννητά τους για να κάνουν τις ευλογίες τους να κολλήσουν με το παιδί. Οι μητέρες συνήθως φτύνουν το πρόσωπο και οι πατέρες φτύνουν στα αυτιά των μωρών τους και απλώνουν το σάλιο σε όλο τους το κεφάλι για να εξασφαλίσουν ότι θα ζήσουν μια ευλογημένη ζωή.

Οι Νορβηγοί αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται έξω σε χαμηλές θερμοκρασίες.

μωρό καρότσι

Είναι σύνηθες για τους γονείς στις σκανδιναβικές χώρες να αφήνουν τα νήπια τους στα καροτσάκια τους εκτός των εστιατορίων ακόμη και σε τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, ενώ απολαμβάνουν ένα ζεστό ρόφημα ή ένα μεσημεριανό γεύμα μέσα. Ο παγωμένος καθαρός αέρας πιστεύεται ότι τα κρατάει σε καλύτερη κατάσταση και τα κάνει πιο ανθεκτικά στις ασθένειες.

Οι μητέρες στην Κένυας δεν βλέπουν ποτέ τα μάτια του μωρού τους.

μωρό εμβόλιο

Παρόλο που οι γυναίκες Kisii στην Κένυα είναι πολύ αφοσιωμένες στα παιδιά τους, μεταφέρουν το βλέμα τους μόλις τα μωρά τους δείξουν τον παραμικρό ενθουσιασμό. Είναι ο τρόπος τους να διδάσκουν ένα παιδί να μην επιδιώκει την υπερβολική προσοχή.

Οι Βιετναμέζοι γονείς εκπαιδεύουν τα παιδιά τους για να ουρούν με εντολή.

παιδί βιετνάμ

Κάθε φορά που τα παιδιά δείχνουν ότι χρειάζεται να ουρήσουν, οι μητέρες τους κάνουν ένα ξεχωριστό σφύριγμα. Μέχρι εννέα μηνών, τα παιδιά μπορούν να συσχετίσουν αυτόν τον ήχο με την ούρηση και μαθαίνουν να πηγαίνουν στο μπάνιο από μόνα τους.

Οι Μάγιας γονείς λούζουν τα μωρά τους σε παγωμένο νερό.

μητέα μάγιας

Τα νήπια των Μάγιας κάνουν συνήθως μια δροσιστική βουτιά σε παγωμένο νερό από τους γονείς τους πριν πάνε για ύπνο. Το κάνουν αυτό για να τα προστατεύσουν από την ζέστη και να τα κρατήσουν σε καλή υγεία.

Τα μωρά των Φινλανδών κοιμούνται σε κουτιά από χαρτόνι.

μωρό κουτί

Οι μητέρες στη Φινλανδία λαμβάνουν κατά παράδοση ένα κιβώτιο από το κράτος γεμάτο χρήσιμα αξεσουάρ. Μέσα στα περιεχόμενα υπάρχει και ένα λεπτό στρώμα, έτσι ώστε το πακέτο γονικής μέριμνας να χρησιμεύσει ως το πρώτο κρεβάτι του νεογέννητου παιδιού.

Τα παιδιά των Ιαπώνων τρώνε τα πάντα και δεν παχαίνουν ποτέ.

αγόρι τρώει

Οι γονείς από την Ιαπωνίας, καθώς και οι σχολικές καντίνες, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε ό, τι περιέχουν τα καθημερινά γεύματα των παιδιών. Ως αποτέλεσμα, ακολουθούν μια φυτική διατροφή που περιλαμβάνει μικρές μερίδες μιας ποικιλίας εξαιρετικά θρεπτικών τροφών και ποτέ δεν τρώνε πολύ.

Τα παιδιά των Δανών κρεμούν τα πιπίλες τους σε ένα δέντρο.

πιπίλες στο δέντρο

Στη Δανία, όταν τα μικρά παιδιά γίνουν τριών και παραιτηθούν από τη συνήθεια να πιπιλίζουν, αφήνουν τις πιπίλες τους σε ένα κλαδί ενός ειδικού δέντρου και δίνουν έναν τελικό αποχαιρετισμό στα καταπραϋντικά παιχνίδια τους.

Τα μωρά στην Αρμενίας επιλέγουν τα μελλοντικά τους επαγγέλματα σε νεαρή ηλικία.

επιλογή επαγγέλματος

Ως μέρος ενός τελετουργικού, οι μητέρες των Αρμενίων κατατάσσουν μια σειρά παιχνιδιών μπροστά στα μωρά τους όταν εμφανίζονται τα πρώτα τους δόντια. Το πρώτο στοιχείο που δείχνουν ενδιαφέρον παρουσιάζει την πρόβλεψη της μελλοντικής σταδιοδρομίας τους. Ένα βιβλίο συνήθως αντιπροσωπεύει έναν μελετητή, τα χρήματα συμβολίζουν έναν τραπεζίτη και ένα μαχαίρι προβλέπει ότι το παιδί θα γίνει γιατρός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: dailystories.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.