ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αν μεγαλώσεις έτσι το παιδί σου ίσως γίνει… δισεκατομμυριούχος

Αν μεγαλώσεις έτσι το παιδί σου ίσως γίνει… δισεκατομμυριούχος

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο Έντγκαρ “Ιντζάπ” Σία, από τις Φιλιππίνες, φαίνεται πως υπάρχουν πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς ώστε το παιδί τους να γίνει στο μέλλον πετυχημένο!

Ο Ιντζάπ, όπως τον αποκαλούν, ήταν ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην λίστα του Forbes Asia για το 2016, καταφέρνοντας να χτίσει την αλυσίδα fast food Mang Inasal, σε ηλικία 26 ετών, όπως γράφει ο Independent.

Στο νέο του βιβλίο απαριθμεί τέσσερα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να πετύχουν τους στόχους τους και να γίνουν πετυχημένοι στη ζωή τους:

1. Να είναι οι ίδιοι πρότυπα για τα παιδιά τους

«Ως μετανάστης δεύτερης γενιάς, οι γονείς μου πάσχισαν πολύ, αλλά κατάφεραν να μεταλαμπαδεύσουν σε μένα και τα αδέρφια μου την αξία της σκληρής δουλειάς και της ακεραιότητας. Βλέπαμε πόσο αφοσιωμένοι ήταν στο να δημιουργήσουν και να μεγαλώσουν την επιχείρησή τους (ένα μικρό μανάβικο) και οι πράξεις τους καθόρισαν τον τρόπο μου μεγάλωσα. Το επιχειρηματικό μου πνεύμα γαλουχήθηκε βλέποντας τους γονείς μου να κάνουν τα πάντα μόνοι τους» λέει ο Ιντζάπ.

2. Δώστε στα παιδιά σας ευθύνες

Δουλεύοντας στο μανάβικο των γονιών του από την ηλικία των 8 ετών, η οικογένεια συνειδητοποίησε το ταλέντο του Ιντζάπ στις επιχειρήσεις.

3. Τα πρώτα βήματα προς τον πλούτο είναι η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια – όχι τα χρήματα

«Οι γονείς μου δεν ξεκίνησαν πλούσιοι. Όταν άρχισαν να κάνουν οικογένεια αλλά και για πολλά χρόνια μετά έπρεπε να δουλέψουν πολύ σκληρά για οτιδήποτε είχαν» λέει.

4. Μάθετε στα παιδιά σας αξίες που θα τα κρατήσουν σταθερά και προσγειωμένα στη ζωή τους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν έγινε δισεκατομμυριούχος μόλις στην ηλικία των 33 ετών, τα μυαλά τους θα μπορούσαν κάλλιστα να «πάρουν αέρα». «Ήταν ένα τεστ για την προσωπικότητά μου, τον χαρακτήρα μου. Ευχαριστώ τις αξίες των γονιών μου που κατάφεραν να με κρατήσουν προσγειωμένο» λέει ο Ιντζάπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.