ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έρευνα για ενήλικες που υπήρξαν θύματα παιδικής κακοποίησης

Έρευνα για ενήλικες που υπήρξαν θύματα παιδικής κακοποίησης

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος SASCA («Support to Adult Survivors of Child Abuse in Institutional settings») που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στo ερευνητικό πρόγραμμα σε ενήλικες που κάποτε υπήρξαν θύματα παιδικής κακοποίησης…

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εξετάζει το φαινόμενο της θυματοποίησης των παιδιών σε εξω-οικογενειακά περιβάλλοντα από την οπτική των ενήλικων πια που έχουν ζήσει αυτές τις εμπειρίες, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές οι μακροχρόνιες επιπτώσεις του φαινομένου, να ερευνηθεί το αν και πώς τα θύματα μπορούν να βρουν προστασία και δικαιοσύνη στο υπάρχον νομικό πλαίσιο και να αναζητηθεί πώς η ανατροφοδότηση από την εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση της στρατηγικής πρόληψης του φαινομένου.

Η συμμετοχή στην έρευνα περιλαμβάνει:

1) μια συνάντηση-συνέντευξη με ψυχολόγο

2) προαιρετική συμμετοχή στη δημιουργία μικρής ομάδας ενηλίκων που έχουν υποστεί κάποια μορφή θυματοποίησης (σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική) σε ιδρυματικά πλαίσια. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει μία συνάντηση και θα συντονίζεται από δύο ψυχολόγους

3) συμμετοχή σε πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης διάρκειας 6 μηνών

Σημειώνεται ότι το απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων τηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, καθώς και μετά τη λήξη αυτής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, στα τηλέφωνα 2107793648, 2107715791, ή με email στη διεύθυνση: [email protected] , υπόψιν των υπεύθυνων του προγράμματος κ.κ. Παναγοπούλου Γεωργία και Ψαρράκου Μαρία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα καθώς και τη σελίδα SASCA greek page στο facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.