Οκτώ προβλήματα ύπνου που αντιμετωπίζουν τα μωρά

Οκτώ προβλήματα ύπνου που αντιμετωπίζουν τα μωρά

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη σωματική αλλά και τη ψυχική ανάπτυξη του μωρού. Ποια είναι όμως τα οκτώ κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μωρά όταν προσπαθούν να κοιμηθούν;

Το νεογέννητο τις περισσότερες ώρες κοιμάται, καθώς μεγαλώνει όμως, αρχίζει να αναπτύσσει τακτικές συνήθειες ύπνου. Αν και οι λεπτομέρειες του προγράμματος ύπνου ενός μωρού – πόσο γρήγορα πέφτει για ύπνο, πόσο συχνά ξυπνάει κάθε βράδυ, πώς ήσυχα κοιμάται, κ.λ.π. – διαφέρουν από μωρό σε μωρό, υπάρχουν κάποιες γενικές ομοιότητες στο τι τα εμποδίζει να κοιμηθούν. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι σημαντικό οι γονείς να μην πέφτουν στην παγίδα ότι το μωρό τους έχει κάποιο πρόβλημα που το εμποδίζει να κοιμηθεί. Μπορεί να συντρέχουν άλλοι λόγοι, που είναι απλοί, και συνήθως ταλαιπωρούν, τα περισσότερα μωρά.

Μεταξύ αυτών, οι εξής οκτώ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1.Δυσκολεύονται να κοιμηθούν όταν αλλάζουν περιβάλλον
2.Δεν κοιμούνται καλά όταν δεν αισθάνονται καλά
3.Ξυπνούν συχνά το βράδυ για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους
4.Όταν έχουν εκνευρισμό δεν μπορούν να κοιμηθούν
5.Τα αέρια στην κοιλιά τους τα εμποδίζουν να έχουν έναν ήρεμο ύπνο
6.Έχουν μάθει να κοιμούνται με πιπίλα ή βάζοντας στο στόμα τους το δάχτυλο
7.Πολλά μωρά αντιμετωπίζουν πρόβλημα παλινδρόμησης που δυσχεραίνει τον ύπνο τους
8.Δεν έχουν αποκτήσει μια ρουτίνα ύπνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.