Οι γονείς επιβάλλεται να αναζητούν βοήθεια όταν τη χρειάζονται

Οι γονείς επιβάλλεται να αναζητούν βοήθεια όταν τη χρειάζονται

Το να είστε γονείς είναι μια δύσκολη «δουλειά» που μπορεί να σας ανταμείψει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή σας. Οι ευθύνες και τα προβλήματα αυξάνονται περισσότερο σε καθημερινή βάση…

Είναι αναπόφευκτο ωστόσο να ανακαλύψετε ορισμένες φορές προβλήματα που ενδεχομένως να μην κατορθώσετε να λύσετε μόνοι σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεστε ένοχοι ή αμήχανοι γι’ αυτό. Οι υγιώς σκεπτόμενες οικογένειες αναγνωρίζουν το γεγονός και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ευθέως.

Λαμβάνουν υπόψη τα σήματα κινδύνου και καταφεύγουν αμέσως σε εξωτερική βοήθεια, όταν είναι αναγκαίο.

Καμιά φορά το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας φίλος. Αν έχετε την τύχη να κατοικείτε κοντά σε γονείς ή συγγενείς σας, η οικογένειά σας μπορεί να σας παράσχει κάποια υποστήριξη.

Όταν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα νιώσετε ενδεχομένως απομονωμένοι, αν δεν δημιουργήσετε γύρω σας ένα δίκτυο γειτόνων, φίλων ή άλλων γονέων. Ενας τρόπος να δημιουργήσετε ένα τέτοιο δίκτυο είναι με το να συμμετέχετε σε οργανωμένες ομάδες, όπως είναι, για παράδειγμα τα τμήματα γυμναστικής για νήπια που μπορεί να οργανώνει ο δήμος σας.

Καμιά φορά μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια ειδικών για να αντιμετωπίσετε μία συγκεκριμένη κρίση ή ένα τρέχον πρόβλημα. Ο γιατρός σας και ο παιδίατρος θα σας στηρίξουν και θα σας παραπέμψουν σε άλλους επαγγελματίες, ειδικούς σε θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων και ψυχολόγων για συμβουλευτική πάνω σε θέματα οικογένειας και γάμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην φοβάστε να συζητήσετε οικογενειακά προβλήματα με τον παιδίατρό σας. Πολλά από αυτά μπορεί να επηρεάσουν την υγεία της οικογένειας αν δεν λυθούν. Ο παιδίατρος λοιπόν θα πρέπει να τα γνωρίζει, ώστε να σας βοηθήσει να τα λύσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.