ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τα πιο βρώμικα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή τα παιδιά καθημερινά

Τα πιο βρώμικα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή τα παιδιά καθημερινά

Καθημερινά, ερχόμαστε σε επαφή με δεκάδες εστίες μικροβίων θέλοντας και μη, καθώς αυτό επιτάσσει η καθημερινότητά μας. Σπίτι, δουλειά, εξωτερικές υποχρεώσεις. Αν για μας είναι δύσκολο να προφυλαχθούμε, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά μας, που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα τα αντανακλαστικά της αυτοπροστασίας.

Γίνονται έρμαιο των μικροβίων που υπάρχουν σε σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή καθημερινά, στο δικό τους μικρόκοσμο. Οσο κι αν θα θέλαμε να αποφεύγουν την επαφή μαζί τους, αυτό καθίσταται αδύνατο.

Ακολουθούν 10 από αυτά:

1) Τα σακίδιά τους: Φανταστείτε πόσες φορές τα ακουμπούν στο πάτωμα (στη σχολική τάξη ή ακόμα και στο μπάνιο του σχολείου και του σπιτιού) και έπειτα τα ξαναφοράνε. Μην παραλείπετε την απολύμανση της τσάντας με σαπούνι και νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα.

2) Το πόμολο της βρύσης (στο σπίτι): Αναπόφευκτη η επαφή του παιδιού με αυτό. Αλλά και τα χέρια που το ακουμπούν αναπόφευκτα είναι βρώμικα πριν κάνουν χρήση της βρύσης.

3) Σχολική βρύση: Ερευνες έχουν δείξει ότι αποτελούν μια από τις πιο σοβαρές πηγές μικροβίων στο σχολικό περιβάλλον. Γι’αυτό για την διασφάλιση της υγιεινής του παιδιού καλό θα ήταν να έχει μαζί του μπουκάλι με νερό από το σπίτι του.

4) Καθίσματα στο σχολικό: Πηγή βακτηρίων. Γι΄αυτό ενθαρρύνετε τα παιδιά να σαπουνίζουν τα χέρια τους όταν φτάνουν στο σχολείο και όταν επιστρέφουν στο σπίτι.

5) Το κινητό ή το tablet σου: Τα παιδιά έχουν την τάση να ασχολούνται με τα αντικείμενα των μεγάλων. Αγαπούν τις εφαρμογές και τα παιχνίδια στο κινητό ωστόσο είναι αναπόφευκτη και η επαφή τους με τα μικρόβια που κουβαλά. Το ίδιο ισχυεί και για τα υπόλοιπα gadgets σου.

6) Σχολικό θρανίο: Ερευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα αναφέρει ότι τα θρανία έχουν υψηλά ποσοστά βακτηρίων ωστόσο μπορούν να μειωθούν αν η επιφάνεια απολυμανθεί. Καλό θα ήταν να βάζετε στην τσάντα του παιδιού καθαριστικά μαντηλάκια και να του υπενθυμίζετε ότι στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να απολυμαίνει την επιφάνεια του θρανίου (μόνος του ή με τον συμμαθητή του).

7) Τα παπούτσια τους: Τα παιδιά δεν βρίσκονται μόνο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σχολείο, εξωσχολικές δραστηριότητες και άλλες υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν τόσο εύκολα την προφύλαξη των υποδημάτων του από τα μικρόβια

8) Πληκτρολόγιο υπολογιστή: Τα χέρια μας είναι έρμαια των μικροβίων σε καθημερινή βάση. Το ίδιο και τα χέρια των παιδιών μας. Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε την απολύμανσή του.

9) Καθισματάκι αυτοκινήτου: Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Birminghman αναφέρει ότι οι μικροοργανισμοί που συναντάμε σε ένα παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου μετά από καιρό χρήσης είναι αντίστοιχοι με αυτούς που μπορεί να συναντήσουμε στο μπάνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10) Τηλεκοντρόλ: Είναι ένα από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού. Περνά από τα χέρια όλης οικογένειας (και εννοείται του παιδιού). Μην ξεχνάτε την απολύμανσή του με οινόπνευμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.