Σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας -Τελικά λειτουργούν ή όχι;

Σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας -Τελικά λειτουργούν ή όχι;

Οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας αντιμετωπίζονται τις περισσότερες φορές -αν όχι όλες- με καχυποψία και δεν είναι λίγες οι στιγμές που δέχονται αρνητικές κριτικές αλλά και πολλά βλέμματα.

Την ίδια στιγμή, τα κλισέ που καθιστούν την γυναίκα χρυσοθήρα ή και «τεκνατζού», όταν σε κάποιες περιπτώσεις ο άντρας είναι μικρότερος από τη γυναίκα, πηγαίνουν και έρχονται ενώ η ατάκα «θα μπορούσε να είναι κόρη σου/γιος σου» είναι η αγαπημένη όλων των σχολιαστών!

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

Επίσημα στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των γυναικών παντρεύεται μεγαλύτερους άντρες, ενώ το 2000 η μέση διαφορά ηλικίας των ζευγαριών ανερχόταν στα 2 χρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως μία 10ετής διαφορά ηλικίας είναι το ανώτατο όριο για μία σχέση και συνήθως τα κακεντρεχή σχόλια ξεκινούν για αυτούς που αγγίζουν τα 10 έτη και πάνω.

Η αλήθεια είναι όμως, πως τα ζευγάρια που έχουν αυτή την ηλικιακή διαφορά δεν φαίνεται να μοιράζονται τις ίδιες αμφιβολίες και ανησυχίες με τους υπόλοιπους. Για την ακρίβεια, γνωρίζουν τη διαφορά τους, την αποδέχονται και μακροπρόθεσμα την ξεχνούν. Από τη στιγμή που η σχέση τους λειτουργεί και τους κάνει ευτυχισμένους δεν έχουν λόγο ούτε να επηρεάζονται από αρνητικές κριτικές, ούτε να τους απασχολούν τα θέλω και τα πιστεύω της οικογένειας, των φίλων και των γνωστών.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις ερωτικές σχέσεις, το ζητούμενο είναι ένα και είναι απλό: να υπάρχει αμοιβαία έλξη, αγάπη, σεβασμός και παρά τα διαφορετικά στάδια ζωής που διανύουν να μοιράζονται τις ίδιες επιθυμίες και στόχους για το μέλλον.

Πολλές φορές μάλιστα, μία τέτοια σχέση μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του ζευγαριού και με έναν άλλο τρόπο. Ο μεγαλύτερος χαρίζει στον νεότερο κομμάτια από την εμπειρία του ενώ ο νεότερος χαρίζει στον μεγαλύτερο την ενέργεια και τη ζωντάνια του. Αυτά μαζί μπορούν να δημιουργήσουν μία ιδανική, ώριμη και ενήλικη σχέση που καμία διαφορά δεν θα έχει από μία άλλη μεταξύ συνομηλίκων. Είναι επιπλέον σημαντικό να θυμάστε πως όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν η διαφορά ηλικίας γίνεται ολοένα και λιγότερο αισθητή. Μία γυναίκα στα 25 της με έναν άντρα στα 45 του μπορεί να τραβήξουν μερικά βλέμματα, όμως όταν θα είναι 45 και 65 αντίστοιχα το χάσμα δεν θα φαίνεται και τόσο μεγάλο. Φυσικά, οι τσακωμοί, οι εντάσεις ακόμη και οι χωρισμοί δεν μπορούν να λείπουν από το τοπίο αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε… Αυτά δεν συμβαίνουν σε όλες τις σχέσεις;

Πολλά ζευγάρια από τον κόσμο των σελέμπριτι μας έχουν αποδείξει πως η διαφορά ηλικίας δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν από το να ερωτευτεί και να παντρευτεί αυτόν που πραγματικά θέλει – ακόμη κι αν ορισμένες περιπτώσεις κατέληξαν σε χωρισμό.

Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ: 12 χρόνια

Μπιγιονσέ – Τζέι Ζι: 12 χρόνια

Άστον Κούτσερ – Ντέμι Μουρ: 16 χρόνια

Τζορτζ Κλούνει – Αμάλ Κλούνει: 17 χρόνια

Μέρι-Κέιτ Όλσεν – Ολιβιέρ Σαρκοζί: 17 χρόνια

Τζέισον Στέιθαμ – Ρόζι Χάντινγκτον: 20 χρόνια

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς – Μάικλ Ντάγκλας: 25 χρόνια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: bovary.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.