10 σημεία που πρέπει να προσέχετε στην αρχή μιας σχέσης

10 σημεία που πρέπει να προσέχετε στην αρχή μιας σχέσης

Σε κάθε νέα γνωριμία είναι σημαντικό να θέσουμε κάποια όρια. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες συμπεριφορές που στην αρχή επηρεάζουν αρνητικά και θα πρέπει να προσέξουμε, εάν μας ενδιαφέρει ο άλλος.

1. Είναι σημαντικό να αφήσουμε το περιθώριο στον άλλον να εκφράσει το ενδιαφέρον του. Δεν χρειάζεται να επικοινωνούμε εμείς διαρκώς και να προσπαθούμε περισσότερο, πιέζοντας καταστάσεις. Σαφώς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διεκδικήσουμε και εμείς το χώρο μας.

2. Με κάθε νέα γνωριμία και ενθουσιασμό, τείνουμε να θέτουμε ως προτεραιότητα τον άνθρωπο που έχουμε γνωρίσει παραμερίζοντας εμάς, τον κύκλο μας και τα ενδιαφέροντά μας. Κι αυτό είναι λάθος. Θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία και να μην ξεχνάμε τον προσωπικό μας χρόνο.

3. Θέλοντας να εντυπωσιάσουμε σε μια νέα γνωριμία, πολλές φορές λέμε πράγματα λίγο πιο ωραιοποιημένα και ενδεχομένως τα μεγαλοποιούμε. Μην προσπαθείτε όμως να εντυπωσιάσετε δίνοντας μια ψευδή εικόνα για εσάς, μείνετε ειλικρινείς και δείξτε αυτό ακριβώς που είστε. Η προσωπικότητά σας πρέπει να είναι αυτή που θα κερδίσει το ενδιαφέρον του συνομιλητή σας.

4. Πολύ σημαντικό είναι ξεκινώντας μια νέα γνωριμία, συναισθηματικά και λογικά να μην μένετε σε παλιές καταστάσεις. Όλοι έχουμε βιώσει δύσκολες καταστάσεις που μας έχουν στενοχωρήσει στο παρελθόν. Καμία σχέση και κανένας σύντροφος δεν είναι ίδιος, για αυτό είναι λάθος να μπαίνετε στη διαδικασία να συγκρίνετε ή να φέρεστε σκεπτόμενοι όσα σας απογοήτευσαν στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να κρατάμε μαθήματα από το παρελθόν, αλλά όχι να το φέρνουμε στο παρόν. Εκφράστε αυτό που νιώθετε με τον κάθε άνθρωπο που θα έχετε απέναντί σας.

5. Να θυμάστε πως από την πολύ αρχή μιας νέας γνωριμίας το άτομο που σας ενδιαφέρει εκφράζει τα “θέλω” του και τις απόψεις του για τη ζωή και τις σχέσεις. Να είστε ενήμεροι, να ακούτε και να προσέχετε αν συμφωνείτε ή όχι, διότι όλα όσα πιστεύει το άτομο του ενδιαφέροντός σας είναι αυτά που θα βιώσετε αργότερα στη σχέση σας.

6. Δεν πρέπει να ανεχτείτε συμπεριφορές, λόγια και καταστάσεις που θεωρείτε ότι σας υποτιμούν ή σας προσβάλλουν. Πολλές φορές οι άνθρωποι που εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο ζητούν συγγνώμη και σας πείθουν ότι δεν θα εκφραστούν ξανά έτσι, όμως να είστε σίγουροι πως τέτοιες αντιδράσεις δεν αλλάζουν.

7. Να εκφράζετε ανοιχτά αυτό που θέλετε και επιθυμείτε, μην προσπαθείτε να πάτε τα δικά σας “θέλω” πίσω σαν ένδειξη ενδιαφέροντος, διότι αυτό θα σας κάνει να νιώθετε πίεση και αργότερα θα δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σας.

8. Το κλειδί για κάθε επιθυμία, παράπονο ή σκέψη που σας προβληματίζει είναι η επικοινωνία. Εκφράστε ακριβώς αυτό που νιώθετε και σκέφτεστε, μοιραστείτε το με το άτομο του ενδιαφέροντός σας και συζητήστε μαζί τις απόψεις σας για αυτό που σας προβληματίζει. Μην κάνετε το λάθος να κρατάτε μέσα σας αυτές τις σκέψεις και σας βαραίνουν. Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί, σκέφτεται και εκφράζεται πολύ διαφορετικά, μην περιμένετε σύμφωνα με τις δικές σας απόψεις να λειτουργεί και ο άνθρωπος δίπλα σας.

9. Σε οποιαδήποτε διαφωνία ή κακή συνεννόηση μην μπείτε ποτέ στη διαδικασία να κατηγορείτε τον εαυτό σας όταν προσπαθούν να σας πείσουν ότι φταίτε εσείς. Πολλές φορές οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα λάθη τους και τις συμπεριφορές τους και ο εύκολος δρόμος που έχουν μάθει να ακολουθούν είναι να κατηγορούν τους άλλους για ό,τι συμβαίνει. Σίγουρα σε κάθε κατάσταση που δημιουργείτε και οι δύο έχουν μερίδιο ευθύνης, όμως μην θεωρήσετε ποτέ ότι φταίτε μόνο εσείς, αλλά αναρωτηθείτε γιατί προσπαθεί το άτομο αυτό να σας φορτώσει με ευθύνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10. Τέλος, μέσα σε μια σχέση, αλλά ειδικότερα και σε μια νέα γνωριμία είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να κρατάμε τα όριά μας και να τα εκφράζουμε. Μπορεί να περνάμε όμορφα και να μας είναι ευχάριστες οι στιγμές με τον άνθρωπο που έχουμε γνωρίσει, αλλά είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τα δικά μας “θέλω” και αν χρειαστεί να μπορούμε να τα εκφράσουμε.

Πηγή: sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.