Ελβίρα Παναγιωτοπούλου: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια παπουτσιών του Balmain (φωτό)

Ελβίρα Παναγιωτοπούλου: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια παπουτσιών του Balmain (φωτό)

Η Eλβίρα Παναγιωτοπούλου, η Ελληνίδα που ζει μεταξύ Μιλάνου και Παρισιού στη τελευταία κολεξιόν παπουτσιών του διάσημου οίκου Balmain, διαθέτει το γούστο και την υπογραφή της. Κάθε κολεξιόν είτε δικού της brand, είτε οίκου με τον οποίο συνεργάζεται είναι μοναδική. «Όλα τα ερεθίσματα που έχω και φροντίζω να ανανεώνω με επισκέψεις σε χώρους τέχνης και σε πόλεις –μουσεία καθώς και οι τάσεις που διαμορφώνονται από την αγορά του luxury fashion, ενεργοποιούν την έμπνευσή μου και σχεδιάζω ανάλογα», λέει η ίδια.

Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου απέδειξε πολύ νωρίς – από τα πρώτα βήματα της καριέρας της –ότι μπορεί να γίνει διεθνής. Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Παρίσι, καθότι η μητέρα της υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και υπεύθυνη για τα προγράμματα της Unesco, μυείται στην υψηλή αισθητική από μικρή. Όταν επιστρέφει στην Ελλάδα εκτονώνει την δημιουργικότητά της διακοσμώντας τα κλασσικά ελληνικά σανδάλια με πέτρες, υφάσματα κι άλλα πιο πρωτότυπα υλικά. Όταν κάποιοι την σταματούν στον δρόμο για να την ρωτήσουν από πού τα προμηθεύτηκε, σκέπτεται ότι το χόμπι της μπορεί να αποκτήσει και μια πιο εμπορική διάσταση. Μέσα σ’ ένα καλοκαίρι, κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη πλημμυρίζουν από δημιουργίες της κι εκείνη παίρνει την απόφαση να μετοικίσει στην Ιταλία για σχετικές σπουδές. Το Μιλάνο αποδεικνύεται για εκείνην έναν μικρός παράδεισος.

«Με συνεπήρε τόσο πολύ αυτή η δημιουργία που ξεκαθάρισα μέσα μου ότι θέλω να σχεδιάζω παπούτσια και μόνο. Το 2007 γίνομαι δεκτή για master στο τμήμα Accessories Design του Istituto Marangoni di Milano και από εκεί και πέρα ξεκινάει η πορεία μου ως σχεδιάστρια. Kατόπιν δουλεύω σε μεγάλους οίκους για 7 χρόνια στο Παρίσι και στο Μιλάνο».

Στην Ιταλία αποκτά την εκτίμηση του χώρου. Γνωρίζεται με τον Ιταλό σχεδιαστή Diego Dolcini ο οποίος έχει κλείσει το δικό του brand αλλά εργάζεται ως freelancer consultant σε μεγάλους οίκους. Οι Dolce & Gabbana ενθουσιάζονται με τα σχέδιά της και κλείνει συνεργασία μαζί τους για ένα χρόνο. Ο επόμενος σταθμός της στον οποίο παραμένει μέχρι σήμερα είναι ο Βalmain.

H Ελβίρα Παναγιωτοπούλου αποτελεί μέλος του σχεδιαστικού διδύμου που υπογράφει τις μεγάλες δημιουργίες του οίκου. «Από τότε που τον Balmain τον αγόρασε ο οίκος Valentino, όχι μόνο αποτελούμε μέλη του ίδιου group αλλά και τα παπούτσια μας κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Valentino στην Φλωρεντία». Η κάθε κολεξιόν οφείλει και είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Κάθε σειρά παπουτσιών είναι και μια έμπνευση. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου δίνει την βασική γραμμή και το τιμ εμπνέεται σχέδια χωρίς να σκέπτεται κόστη. Τα παπούτσια του Balmain ξεκινούν από τα 500 ευρώ και ξεπερνούν τα χίλια κολακεύοντας τις γυναικείες γάμπες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελβίρα θεωρεί ένα ωραίο παπούτσι απαραίτητο αξεσουάρ μιας καλής εμφάνισης. Η επιτυχημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια ζει στο Μιλάνο και μοιράζει τον χρόνο της με εξορμήσεις σε άλλωστε πιο πολυσύχναστες κι άλλοτε πιο απομονωμένες γωνιές της Ευρώπης, όπως η Φλωρεντία, το Παρίσι και η Αθήνα. Οι περισσότερες ώρες της ημέρας την βρίσκουν σχεδιάζοντας ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες επισκέπτεται χώρους τέχνης και σικάτα restaurant απολαμβάνοντας τη συντροφιά φίλων και ανθρώπων της μόδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.