ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τα πιο μοδάτα αντικείμενα του 2017 (φωτό)

Τα πιο μοδάτα αντικείμενα του 2017 (φωτό)

Τα πιο μοδάτα κομμάτια που πέρασαν από το 2017, βρίσκονται στην λίστα πιο κάτω.

Fashion blogging. Το χόμπι που έχει μετατραπεί σε κανονικό επάγγελμα έχει, πλέον, εγχώριους και, βασικά, διεθνείς εκπρόσωπους οι οποίοι, ομολογουμένως, κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Από bloggers, σε influencers και από influencers σε μοντέλα, αυτές οι γυναίκες, πλέον, «γεφυρώνουν» το χάσμα μεταξύ σχεδιαστών και κοινού, καθορίζοντας τις τάσεις στο street style. Πώς; Παίρνοντας τις τάσεις από τις πασαρέλες και δείχνοντας τον τρόπο να τις εντάξουμε με τον πιο σύγχρονο και σύμφωνο, με τις τάσεις της μόδας, τρόπο στο καθημερινό μας στιλ.

Και μέσα σε αυτές, υπάρχουν -ασυζητητί- τα «it» κομμάτια. Τα πιο εκλεκτά.

Τα έλεγα και τις προάλλες για του πόσο αγαπώ τις λίστες που δημιουργούνται στο τέλος κάθε χρόνου και κάνουν έναν πλήρη απολογισμό της χρονιάς. Ετσι, με το χρώμα του 2017 να έχει αρχίσει να ξεθωριάζει σιγά σιγά (ναι ξέρω, έχω την ποίηση μέσα μου), συγκεντρώσαμε τα επώνυμα κομμάτια που αγαπήθηκαν περισσότερο, φορέθηκαν έξω από τις πασαρέλες των Εβδομάδων Μόδας, «έγραψαν» πολλά χιλιόμετρα στο Instagram και, τελικά, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο επηρέασαν τον τρόπο που ντυνόμαστε.

Aς τα δούμε ένα-ενα.

1. To t-shirt με το logo του Gucci.

Αναμφισβήτητα το t-shirt του 2017. To είδαμε σε όλες. Το Gucci Logo Teeήταν πράγματι μια από τις πιο άξιες προσπάθειες που έχουμε δει σε οίκο να φέρει την υψηλή μόδα στο street style.

2. Τα slingback γοβάκια του Dior

Μαύρο γυαλιστερό δέρμα, χαμηλοτάκουνα, δέσιμο από ύφασμα πάνω στο οποιό αναγράφεται η επωνυμία τους. Τα υπέρκομψα και ταυτόχρονα casual γοβάκια με το όνομα J’Adior Slingbacks, πρακτικά, φορέθηκαν σχεδόν σε όλα τα fashion week του 2017, τόσο με τζιν, όσο και με φούστες.

3. Οι Glitter Boots του Yves Saint Laurent

Αυτές οι sloutchy μπότες έκαναν το ντεμπούτο τους στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και από τότε τα πιο stylish είδωλα της pop culture σκηνής (ανάμεσα τους και η Ριάνα και η Κένταλ Τζένερ) τα τιμούν συχνά σε δημόσιες εμφανίσεις τους.

4. H ζώνη-τσάντα Gucci

Το τσαντάκι που, στην αρχή, δίχασε το κοινό της μόδας, πολύ σύντομα έγινε statement.

5. Tα γυαλιά ηλίου cat-eye από τη συνεργασία Adam Selman και Le Specs

Ενα από τα πιο big micro-trends της χρονιάς, το οποίο έκανε την εμφάνισή του καταμεσής του καλοκαιριού, κάνοντας μας να δούμε τον κόσμο με μια ρετρό και πολύ νοσταλγική ματιά. Ο λόγος για τα γυαλιά ηλίου που προέκυψαν από τη συνεργασία του οίκου Adam Selman και της εταιρείας Le Specs τα οποία είδαμε και στη Τζίτζι Χαντίντ.

6. Τα sock boots του Balenciaga

Με το «έσκασαν μύτη» όλη η αγορά γέμισε από μποτάκια-καλτσάκια και τα it-girls της μόδας τα φόρεσαν τόσο με mini όσο και με midi φούστες.

7. Το t-shirt We should all be feminists του Dior

Δημιουργία της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας του Dior, Maria Grazia-Chiuri η οποία να πούμε πως είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση στον οίκο Dior, αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ένα απλό fashion trend. Εγινε κοινωνικό μήνυμα και φορέθηκε από διάσημες όπως η Τζένιφερ Λόρενς, η Νάταλι Πορτμαν, η Ελ Μακ Φέρσον, η Ριάνα κ.α.

8. H ψάθινη Arc Bag του Cult Gaia

H Kate Bosworth εμφανίστηκε με αυτή στο χέρι της και οι fashion bloggers, φυσικά, ακολούθησαν το παράδειγμα της.

9. Το midi φλοράλ φόρεμα του οίκου Rouge

Συμπυκνώνοντας όλο το coolness και το je ne sais quoi ύφος του στιλ των Γαλλίδων σε ένα φόρεμα το οποίο το τίμησαν όχι μόνο οι γαλλίδες fashion influencers (βλέπε Jean Damas, Chamille Carierre) και όχι μόνο.

10. Το καρό σακάκι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σακάκι πoυ ξαναέφερε στη μόδα τα σακάκια, ξεκίνησε να φοριέται στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου από fashion bloggers, μοντέλα και it girls και οι πωλήσεις του εκτινάχθηκαν στα ύψη. Δικαίως αφού, μπορεί να μην ανήκει συγκεκριμένα σε έναν σχεδιαστή, αλλά πρόκειται για ένα από τα πιο σικ και βολικά fashion items του φετινού χειμώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.