ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η απόρρητη πόλη Los Alamos – Εδώ δημιουργήθηκε το πρώτο πυρηνικό όπλο (Βίντεο)

Η απόρρητη πόλη Los Alamos – Εδώ δημιουργήθηκε το πρώτο πυρηνικό όπλο (Βίντεο)

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, μια μικρή πόλη με το όνομα Λος Άλαμος (Los Alamos) ήταν στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ.

Το εργαστήριο Los Alamos National Laboratory δημιούργησε το πρώτο πυρηνικό όπλο στον κόσμο και συνεργάστηκε με τον Robert Oppenheimer, Niels Bohr, Enrico Fermi, Richard Feynman. Μέχρι τώρα, πολλά που σχετίζονται με το έργο που παράχθηκε στο Los Alamos National Laboratory, παραμένουν ένα καλά σφραγισμένο μυστικό, και δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η πόλη περιβάλλεται από πολλούς σκοτεινούς θρύλους.

Ένας από αυτούς είναι οι υπόγειες σήραγγες που βρίσκονται στην Περιοχή 41.

Η εγκατάσταση αυτή ανεγέρθηκε το 1948-1949, βαθιά μέσα στους βράχους, με χοντρούς τοίχους από μπετόν, ατσάλινες πόρτες και αλεξίσφαιρα τζάμια.

Σε αυτές τις σήραγγες αποθηκεύτηκαν τα πρώτα πυρηνικά όπλα και τα συστατικά τους πριν τις δοκιμές, οι οποίες στη συνέχεια διεξήχθησαν στην έρημο της Νεβάδα.

Εδώ μέσα βρήκαν τον απαραίτητο χώρο φύλαξης και καθαρά επιστημονικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που στη συνέχεια οδήγησαν στην ανακάλυψη του νετρίνο.

Σε γενικές γραμμές, οι λέξεις «άκρως απόρρητο» θα μπορούσαν εδώ να είναι χαραγμένες σε κάθε πέτρα.

Για τα 70α γενέθλιά του, το Los Alamos National Laboratory παρουσίασε φέτος ένα βίντεο-περιοδεία αυτού του υπόγειου, που προηγουμένως δεν θα μπορούσε να δει κοινό ανθρώπινο μάτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.