Ο κρυφός κόσμος κάτω από τα χαρακώματα κατά τον Α’ ΠΠ (φωτό)

Ο κρυφός κόσμος κάτω από τα χαρακώματα κατά τον Α’ ΠΠ (φωτό)

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει πραγματοποιηθεί πριν από περίπου 100 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε όλα τα μυστικά για την ζωή στα χαρακώματα.

Μια νέα συλλογή εικόνων από ξεχασμένα σπήλαια και λατομεία σε όλη τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία, όπου οι στρατιώτες και από τις δύο πλευρές ήταν προφυλαγμένοι, έρχεται στο φως και μας δείχνει την καλλιτεχνική πλευρά αυτών που τα χρησιμοποίησαν, ενώ κρυβόντουσαν από τις βόμβες.

Ένα γερμανικό σύστημα τάφρου έχει ενσωματωθεί σε ένα μεσαιωνικό λατομείο, με περισσότερο από επτά μίλια μάκρος, περιλαμβάνοντας ένα αρτοποιείο, ένα κρεοπωλείο, ηλεκτρικά φώτα, τηλέφωνα και ένα μηχανουργείο. Έδωσαν ακόμα και τα ονόματα στα περάσματα του δρόμου χαραγμένα στους τοίχους για να σταματήσουν οι άνθρωποι χάνονται.

Μεταξύ των επιγραφών είναι και εκείνη της 26ης Διεύθυνσης «Yankee» όταν η Αμερική μπήκε στον πόλεμο το 1917….

Η συλλογή φωτογραφιών περιέχει επίσης εικόνες των τάφων του πολέμου στη Γαλλία, σαν φόρο τιμής στους άνδρες οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους εκεί…

ΠΗΓΗ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.