Το παλάτι των Ελλήνων στην Oaxaca του Μεξικού! (φωτό,βίντεο)

Το παλάτι των Ελλήνων στην Oaxaca του Μεξικού! (φωτό,βίντεο)

Η Ελλάδα στο μακρινό παρελθόν βρισκόταν σε όλο τον πλανήτη, σαν ένας παγκόσμιος πολιτισμός.

Διάφορα σκεπτικιστικά κόλπα προσπαθούν να ανατρέψουν αυτή την εκδοχή, παρά την πληθώρα στοιχείων, ενδείξεων αλλά και αποδείξεων.

Ένα ακόμα στοιχείο που σώζεται σε πέτρες και δομές, είναι κάποια σύμβολα.Τα συγκεκριμένα μοτίβα είναι, χωρίς αμφιβολία, τα πιο σημαντικά διακοσμητικά στοιχεία σε όλη τη Κεντρική Αμερική.Σίγουρα, ακόμα και σήμερα, είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει κανείς με ακρίβεια τον συμβολισμό αυτής της περίτεχνης κατασκευής, δεδομένου ότι τα μοτίβα που βλέπουμε, αποτελούν ένα από τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά τους τείχους, αυτού του αρχαιολογικού χώρου.

Μελέτες έχουν συσχετίσει πολλά στοιχεία από φιλοσοφικές, υπαρξιακές αλλά και πνευματικές αναζητήσεις του ανθρώπου. Και, πάνω απ ‘όλα, την δυαδικότητα των αντιθέτων, όπως της ζωής και του θανάτου, σύμφωνα με την κοσμοθεωρία των Zapotec, που ζουν τριγύρω στην Oaxaca αλλά και των Αρχαίων Ελλήνων.

Πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ αρχαίων Ελλήνων και Ινδιάνων θα βρούμε, αν θελήσουμε να ψάξουμε. Συνήθως τα κοινά στοιχεία είναι τα σύμβολα.Για την περιοχή, αυτά είναι μια «συμβολική διδασκαλία», μία φιλοσοφική σκέψη του Toltecayotl, που μας θυμίζει επανειλημμένα την «βασική τάξη» της ανθρώπινης ύπαρξης και την άμεση σύνδεσή της με τον πνευματικό και υλικό κόσμο.Αποτελούν ακόμα μία ποικίλα από στοιχεία της ευρείας εμπειρίας και αρχιτεκτονικής γνώσης του προ-ισπανικού πολιτισμού, προκειμένου να διατηρήσουν και να απαθανατίσουν τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις, τόσο τις πνευματικές όσο και τις υλικές, με βαθιά προσήλωση και σεβασμό της ζωής, του θανάτου, τις φυσικές δυνάμεις και τους θεούς.

Τα σχέδια και τα μοτίβα αυτά, είναι πολύ γνώριμα σε εμάς τους Έλληνες που μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αρχαία σύμβολά μας.Προέρχονται από μία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων προγόνων μας που, αν μη τι άλλο, δείχνουν πως κάπου πίσω στον χρόνο, ολόκληρος ο πλανήτης είχε σημαντικές επιρροές από εκείνους τους Έλληνες.Ενδεχομένως, μάλιστα, όλη η Γη να ήταν ένας πολιτισμός, ο Ελληνικός.

Τα αρχιτεκτονικά μοτίβα, δείχνουν αυτή την Ελληνική επιρροή στο κτίριο του Μεξικό, στο video που ακολουθεί.Προφανώς δεν είναι τυχαίο που το ονομάζουν El Palacio de las Grecas δηλαδή, «Το παλάτι των Ελλήνων».

Δείτε το video:

Mitla… El Palacio de las Grecas. Oaxaca, México

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.