Σοφία Λόρεν -Μουσολίνι: Η ιστορία της άγνωστης σχέσης και πως έγιναν «οικογένεια» (φωτό)

Σοφία Λόρεν -Μουσολίνι: Η ιστορία της άγνωστης σχέσης και πως έγιναν «οικογένεια» (φωτό)

Η Σοφία Λόρεν είναι ίσως η πιο όμορφη Ιταλίδα που υπήρξε ποτέ και το ταπεραμέντο της ήταν αυτό που τη βοήθησε να γίνει μεγάλη σταρ και να συζητιέται το όνομα της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποια όμως η σχέση της με τον Μουσολίνι; Ο τέταρτος γιος του παντρεύτηκε την αδερφή της και για αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να πει κάποιος πως ήταν κάποτε οικογένεια.

O γάμος της Αννα Μαρία και του Ρομάνο Μουσολίνι έγινε το 1962 στην πόλη Arcore της Ιταλίας. Ενα τεράστιο πλήθος συνωστίζεται έξω από την εκκλησία για να παρακολουθήσει την τελετή και για να δει από κοντά την πανέμορφη σταρ Σοφία Λόρεν να καταφθάνει.

Η Λόρεν γεννήθηκε με το όνομα Σοφία Βιλάνι Σικολόνε στη Ρώμη στις 20 Σεπτεμβρίου 1934 με γονείς τους Ρικάρντο Σικολόνε και Ρομίλντα Βιλάνι. Οι γονείς της απέκτησαν και μια δεύτερη κόρη, την Αννα Μαρία, το 1938. Ο Ρικάρντο αρνήθηκε να παντρευτεί τη Ρομίλντα, αφήνοντάς την χωρίς υποστήριξη.

Η μητέρα τους Ρομίλντα ήταν καθηγήτρια πιάνου που φιλοδοξούσε να γίνει ηθοποιός. Σε ηλικία 17 ετών κέρδισε έναν διαγωνισμό στην Ιταλία ως σωσίας της Γκρέτα Γκάρμπο καθώς και μια υπόσχεση να παίξει στην MGM, αλλά δεν την άφησε η μητέρα της. «Δεν θα πας στην Αμερική, η κυρία Γκάρμπο θα σε μισήσει και η μαφία θα σε δολοφονήσει, όπως δολοφόνησαν τον Ροδόλφο Βαλεντίνο» της είπε.
Η Ρομίλντα μαζί με τις δύο κόρες της, Σοφία και Μαρία, επέστρεψαν στην πατρίδα της στο Ποτσουόλι, κοντά στη Νάπολη όπου έζησαν πολύ φτωχικά με τη βοήθεια της γιαγιάς της Σοφίας. Εγκαταλείποντας τα όνειρά της να γίνει σταρ η μητέρα τοποθέτησε όλες τις ελπίδες της στην κόρη της Σοφία.

Αλλά η Σοφία δεν είχε εύκολη πορεία στην αρχή. Γράφηκε σε ένα καθολικό ινστιτούτο όπου οι συμμαθητές της την αποκαλούσαν «μπάσταρδη» και την κορόϊδευαν για το περίεργο παρουσιαστικό της: έχει ύψος 1:75 και περίεργο πρόσωπο, με έντονα χαρακτηριστικά και τεράστια χείλη. «Ημουν αδύνατη σαν στύλος, με φώναζαν «οδοντογλυφίδα»» έχει δηλώσει η μεγάλη σταρ.
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου,το λιμάνι και τα εργοστάσια πυρομαχικών στο Ποτσουόλι έγιναν συχνά στόχοι βομβιστικών επιθέσεων από τους συμμάχους. Κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής, καθώς η Σοφία έτρεχε προς το καταφύγιο, χτυπήθηκε από το θραύσμα μιας οβίδας στο σαγόνι. Στη συνέχεια, η οικογένεια μετακόμισε στη Νάπολη όπου τους περιμάζεψαν κάποιοι μακρινοί συγγενείς.


Μετά τον πόλεμο, η Σοφία και η οικογένειά της επέστρεψαν στο Ποτσουόλι. Η γιαγιά Λουίζα διασκεύασε σε αίθουσα το σαλόνι του σπιτιού, πουλώντας σπιτικό λικέρ από κεράσι. Η Ρομίλντα έπαιζε πιάνο, η Μαρία τραγουδούσε και η ντροπαλή Σοφία σέρβιρε και έπλενε τα πιάτα.
Σε ηλικία 14 ετών η Λόρεν συμμετείχε στο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Ιταλία και παρότι δεν κέρδισε, αναδείχθηκε σε μία από τις πρώτες. Αργότερα ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής και επιλέχθηκε ως κομπάρσα στην ταινία Κβο Βάντις, αφετηρία στην κινηματογραφική της καριέρα. Τελικά άλλαξε το όνομά της σε Σοφία Λόρεν.

Το 1962 και ενώ η Σοφία Λόρεν ήταν ήδη διάσημη σταρ, η αδελφή της Αννα Μαρία παντρεύεται τον πιανίστα γιό του Μουσολίνι, Ρομάνο. Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά, την ακροδεξιά πολιτικό Αλεσάντρα και την Ελιζαμπέτα. Το ζευγάρι χώρισε και η Αννα Μαρία ξαναπαντρεύτηκε το 1977 τον χειρούργο Magid Tamiz. Ο Ρομάνο Μουσολίνι πέθανε το 2004 στη Ρώμη.

Ο Ρομάνο Μουσολίνι ήταν ο τέταρτος και νεότερος γιός του Μπενίτο Μουσολίνι, του φασίστα δικτάτορα της Ιταλίας από το 1922 ως το 1943. Σπούδασε μουσική και έπαιζε κλασικά κομμάτια σε τον πατέρα του στο βιολί.
Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ρομάνο Μουσολίνο ξεκίνησε να παίζει τζαζ με το ψευδώνυμο Romano Full και στα μέσα της δεκαετίας του ’50 δημιούργησε ένα μουσικό τρίο. Στη δεκαετία του ’60 δημιούργησε το Romano Mussolini All Stars, με το πραγματικό του όνομα πλέον, που έγινε μια από τις διασημότερες ορχήστρες τζαζ της Ιταλίας και έπαιξε με τον Ντίζι Γκίλεσπι, τον Ντιούκ Ελλινγκτον και τον Τσετ Μπέηκερ.

Ο Ρομάνο Μουσολίνι μιλούσε ελάχιστα για την οικογένειά του. Αλλά το 2004 δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Il Duce, mio padre (Ντούτσε, ο πατέρας μου), και ακολούθησε ένα παρόμοιο βιβλίο το 2005, μια συλλογή από προσωπικές αναμνήσεις και διηγήσεις ή ιδιωτικές εξομολογήσεις με τον πατέρα του Μπενίτο Μουσολίνι.

Η εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι και ανιψιά της Σοφίας Λόρεν, Αλεσάντρα Μουσολίνι, εξελέγη ευρωβουλευτής για πρώτη φορά το 2004, όταν την ενέταξε στο ευρωψηφοδέλτιό του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με το κόμμα του «Φόρτσα Ιτάλια».

Η εγγονή του Μουσολίνι είχε υπάρξει με μεγάλη επιτυχία λαγουδάκι του Playboy και την πρώτη φορά που εξελέγη, είχε δηλώσει ότι πρόκειται για την πιο ευτυχισμένη στιγμή τη ζωή της, αφού επιστρέφει το όνομα Μουσολίνι στην πολιτική σκηνή. Πολιτικός της μέντορας παραμένει ο πατέρας της Ρομάνο, αφού όπως έχει περιγράψει, είναι εκείνος που την διαφώτισε για το έργο που άφησε πίσω ο παππούς της, Μπενίτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.