Πάμπλο Εσκομπάρ: Ο άνθρωπος που «έχανε» 2 δισ. δολάρια κάθε χρόνο και δεν τον ένοιαζε

Πάμπλο Εσκομπάρ: Ο άνθρωπος που «έχανε» 2 δισ. δολάρια κάθε χρόνο και δεν τον ένοιαζε

Στο αποκορύφωμα της δόξας του, ο διαβόητος αρχηγός του καρτέλ Μεντεγίν, Πάμπλο Εσκομπάρ είχε έσοδα 420.000.000 την εβδομάδα, αποτελώντας τον ίσως πλουσιότερο βαρόνο ναρκωτικών στην ιστορία.

Ο Εσκομπάρ, που έγινε γνωστός ως «βασιλιάς της κοκαΐνης» είδε τον πλούτο του να αυξάνεται κατακόρυφα, ενώ είχε κρυμμένους σωρούς μετρητών σε χωράφια της Κολομβίας, ερειπωμένες αποθήκες, και στους τοίχους των σπιτιών διαφόρων μελών του καρτέλ, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Ρομπέρτο Εσκομπάρ, αδελφός του βαρόνου και αρχιλογιστής του καρτέλ, στο βιβλίο του με τίτλο «Η ιστορία του λογιστή: Μέσα στο βίαιο κόσμο του καρτέλ Μεντεγίν»

«Ο Πάμπλο κέρδιζε τόσα πολλά που κάθε χρόνο έχανε το 10% των χρημάτων, γιατί το έτρωγαν οι αρουραίοι εκεί που τα έκρυβε, ή τα έχανε» αναφέρει ο αδελφός του στο βιβλίο. Αυτό το 10% υπολογίζεται σε περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είχε ουσιαστικά περισσότερα χρήματα απ’ όσα θα μπορούσε να χρειαστεί ποτέ και ως εκ τούτου το να τα χάσει ή να του τα φάνε τα τρωκτικά, δεν τον ενοχλούσε

Σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό Don Juan, το 2009, ο μοναχογιος του Εσκομπάρ, Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ -ο οποίος έχει αλλάξει από τότε το όνομά του σε Σεμπαστιάν Μαροκίν- ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του έκαψε μία φορά 2.000.000 δολάρια σε χαρτονομίσματα, προκειμένου να κρατήσει την οικογένειά του ζεστή.

Το να κρύβει ή να καταστρέφει το υπέρογκο ποσό των χρημάτων ήταν ένα ζήτημα, καθώς τα δύο αδέλφια αντιμετώπιζαν ένα άλλο πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα: την οργάνωση των τραπεζογραμματίων.

Σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Εσκομπάρ, το καρτέλ ξόδευε περίπου 2.500 δολάρια το μήνα για λαστιχάκια που χρειάζονταν για να κρατήσουν τις στοίβες των λογαριασμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο απόγειο της δύναμής του, το καρτέλ του Εσκομπάρ, εκτιμάτε ότι κατείχε το 80% του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης και διακινούσε περίπου 15 τόνους κοκαΐνης στις ΗΠΑ κάθε μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.