Το μυστικό της Παναγίας Σουμελά που άφησε άφωνους τους Τούρκους

Το μυστικό της Παναγίας Σουμελά που άφησε άφωνους τους Τούρκους

Έμειναν άφωνοι και οι Τούρκοι ειδικοί από το μεγάλο μυστικό που αποκαλύφθηκε τυχαία στην Παναγία Σουμελά.

Άφωνοι έμειναν οι Τούρκοι που εργάζονται στον χώρο. Κατά τη διάρκεια εργασιών αναστήλωσης αποκαλύφθηκε μια μυστική δίοδος στην Παναγία Σουμελά. Ένα μυστικό αιώνων ήρθε αναπάντεχα στο φως.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τελείως τυχαία οι Τούρκοι ανακάλυψαν μια μυστική δίοδο. Ήταν ένα κρυφό πέρασμα άγνωστο σε όλους το οποίο προφανώς χρησιμοποιούσαν καλόγεροι και πιστοί σε περιόδους διωγμών.

Το εκπληκτικό, όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης είναι πως η αποκάλυψη της κρυφής διόδου οδήγησε σε μια ακόμη αποκάλυψη.

Ένας κρυφός, μικρός, Ναός υπάρχει στο βάθος.

Ο διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Τραπεζούντας, Αλί Αϊβατζόγλου, δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών που προβλέπεται να είναι τον Ιούλιο ή Αύγουστο του 2018, «θα υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ολόκληρο το μοναστήρι και στον χώρο της παλιάς βιβλιοθήκης. Σε ένα σημείο που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε αποκαλύψαμε και ένα άγνωστο παρεκκλήσι».

Το παρεκκλήσι βρίσκεται στην πλαγιά δεξιά και πάνω από τη βόρεια στέγη και η πρόσβαση γίνεται μέσα από σήραγγα και ξύλινη σκάλα. Στον έναν τοίχο του που διατηρείται άθικτος υπάρχουν αγιογραφίες στις οποίες πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης. Στις αγιογραφίες απεικονίζονται ο «Παράδεισος» και η «Κόλαση», η «Ζωή» και ο «Θάνατος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την πρόσβαση των επισκεπτών στο παρεκκλήσι που βρέθηκε, θα κατασκευαστεί δρόμος 30 περίπου μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.