Ξεκινά η ταυτοποίηση των ηρώων του Β’ΠΠ στο Τεπελένι

Ξεκινά η ταυτοποίηση των ηρώων του Β’ΠΠ στο Τεπελένι

Την Δευτέρα θα ξεκινήσουν στο χωριό Dragot στο Τεπελένι οι εκσκαφές για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των οστών των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία προκύπτει από τη συμφωνία του 2009, ανάμεσα στην τότε αλβανική και ελληνική κυβέρνηση, συγκεκριμένα τη «Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στις κυβερνήσεις Αλβανίας και Ελλάδας για έρευνα, την εκταφή, την ταυτοποίηση και την ταφή των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Αλβανία κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο το 1940-1941 και την ανέγερση για αυτούς κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανικής Δημοκρατίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο που τα Τίρανα δεν εφάρμοζαν ως τώρα την συμφωνία. Οι τωρινές εκσκαφές γίνονται στο πλαίσιο ανέγερσης των δύο κοιμητηρίων που προβλέπει η ανωτέρω συμφωνία, πιο συγκεκριμένα στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.