ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι πρώτες «γκέισες» ήταν άνδρες – Ήταν οι γελωτοποιοί των ευγενών της Ιαπωνίας (φωτό)

Οι πρώτες «γκέισες» ήταν άνδρες – Ήταν οι γελωτοποιοί των ευγενών της Ιαπωνίας (φωτό)

Οι γκέϊσες θεωρούνται ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού της Ιαπωνίας και οι ιστορίες τους συγκλονίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως, σύμφωνα με ιστορικές αναφορές οι άνδρες ξεκίνησαν τη συγκεκριμένη ιδεολογία.

Τους αποκαλούσαν ταϊκομότσι (taikomochi) ή χουκάν (houkan), που σημαίνει «τυμπανιστής» και αρχικά ήταν οι γελωτοποιοί των ευγενών της Ιαπωνίας. Με το καιρό η επιρροή αλλά και η εκπαίδευση τους ήταν τόσο μεγάλη, που μερικοί έφτασαν να γίνουν ακόμη και πολεμικοί σύμβουλοι των ηγετών που υπηρετούσαν.

Ο 17ος αιώνας ήταν μία περίοδος ειρήνης για την Ιαπωνία, με αποτέλεσμα η ζήτηση για ταϊκομότσι να μειωθεί σημαντικά. Για να επιβιώσουν, πολλοί ταϊκομότσι συνεργάστηκαν με εταίρες πολυτελείας και καρπός αυτής της ένωσης ήταν οι γκέισες (geisha). Δηλαδή άτομα των τεχνών, άντρες και γυναίκες, που ψυχαγωγούσαν τους πελάτες με τραγούδια και χορούς. Σταδιακά όμως επικράτησαν οι γυναίκες γκέισες και τελικά εξοβέλισαν τους άνδρες από το επάγγελμα που έγινε θρυλικό .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.