Αυτά είναι τα σύμβολα που συνδέουν όλους τους μεγάλους Αρχαίους Πολιτισμούς (φωτό)

Αυτά είναι τα σύμβολα που συνδέουν όλους τους μεγάλους Αρχαίους Πολιτισμούς (φωτό)

Μία από τις ερωτήσεις σχετικά με την αρχαία ιστορία που έχουν οι περισσότεροι από εμάς, είναι γιατί οι αρχαίοι πολιτισμοί έχουν χτίσει Πυραμίδες σε όλο τον κόσμο; Αν αυτοί οι αρχαίοι πολιτισμοί δεν συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο … γιατί ακολουθούν ένα σχεδόν πανομοιότυπο αρχιτεκτονικό μοτίβο; Μήπως είχαν τον ίδιο «εκπαιδευτή»;

Υπάρχουν αμέτρητα αινιγματικά ερωτήματα που εξακολουθούν να παραμένουν μυστήριο όταν πρόκειται για αρχαίους πολιτισμούς και την ανάπτυξή τους.

Εδώ έχουμε μερικές από τις πιο απίστευτες ομοιότητες μεταξύ των προϊστορικών πολιτισμών που αποδεικνύουν ότι μοιράζονται μια καθολική επιστημονική γνώση, κάτι που γενικά οι μελετητές λένε ότι είναι αδύνατο.

1. Γιατί οι αρχαίοι έχτιζαν Πυραμίδες;

Ξεκινάμε με την κατασκευή των Πυραμίδων. Αυτά τα μεγαλοπρεπή αρχαία μνημεία μπορούν να βρεθούν σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, αρχαίοι Κινέζοι, προ-Ίνκας, Ίνκας, Αζτέκοι, Μάγια και αμέτρητες άλλες πυραμίδες από αρχαίους πολιτισμούς που έχουν ανεγερθεί υπάρχουν ακόμα και σήμερα.

Κανείς όμως δεν ήταν σε θέση να καταλάβει ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός των πυραμίδων … Χρησιμοποιούνται ως τάφοι; Αποθήκες; Είναι μνημεία προς τιμήν των Θεών;

Ή είναι πιθανό όπως πολλοί πιστεύουν σήμερα, ότι οι Πυραμίδες χτίστηκαν για να αξιοποιήσουν τη φυσική ενέργεια του πλανήτη και του σύμπαντος;

Το μυστήριο σχετικά με πυραμίδες βαθαίνει όταν συνειδητοποιείς ότι ορισμένες από αυτές, όπως και οι πυραμίδες που βρίσκονται στην Γκίζα είναι αστρονομικά ευθυγραμμισμένες.

Η αλήθεια είναι ότι, ακόμα κι αν έχουμε προσπαθήσει πολύ σκληρά για την κατανόηση των βασικών αρχών των πυραμίδων, δεν έχουμε ακόμα καμία ιδέα για το πώς ήταν σε θέση να στήσουν αυτά τα μεγαλοπρεπή κτίρια και ποιος ήταν ο αληθινός σκοπό τους.

2. Πυραμίδες και η ουράνια σύνδεσή τους

Το γεγονός ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο που έχτισαν αυτά τα απίστευτα μνημεία είναι κάτι συναρπαστικό, καθώς και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι τους μοιράζονται απίστευτες αρχιτεκτονικές ομοιότητες «σου παίρνουν το μυαλό», αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την ουράνια σύνδεσή που οι περισσότεροι από αυτούς μοιράζονται.

Αν παρατηρήσουμε τις Πυραμίδες στο οροπέδιο της Γκίζας, τις Πυραμίδες της Teotihuacan και ακόμη και τις Κινέζικες Πυραμίδες, θα ανακαλύψουμε ότι όλες φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με αστερισμούς και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για του Ωρίωνα, ο οποίος προφανώς ήταν εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο για τους αρχαίους Αιγυπτίους, αλλά και για τους Αζτέκους και αρχαίους Κινέζους αλλά και αρχαίων πολιτισμών σε όλο τον κόσμο.

Πώς οι θέσεις των μνημείων των αρχαίων μιμείται με ακρίβεια το σύμπαν είναι κάτι που κανείς δεν ήταν σε θέση να κατανοήσει πλήρως, και παραμένει ως ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα.

3. Αρχαίοι Μεταλλικοί σφιγκτήρες …

Οι αρχαίοι μεταλλικοί σφιγκτήρες (T-Grooves) είναι στοιχεία μίας χαμένης προηγμένης τεχνολογίας που περιμένει να ανακαλυφθεί εκ νέου; Ίχνη αυτής της υποτιθέμενης τεχνολογίας μπορεί να βρεθεί στα μεγαλιθικά μνημεία και πολλά άλλα προϊστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο.

Ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός αυτών των αρχαίων μεταλλικών σφιγκτήρων; Και το πιο σημαντικό ερωτήματα που κανείς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει είναι: Πώς προέκυψε αυτή η αρχαία τεχνολογία να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του πλανήτη

Αποδεικτικά στοιχεία των αρχαίων μεταλλικών σφιγκτήρων μπορούν να βρεθούν σε κατασκευές στην Αρχαία Αίγυπτο, Αρχαία Ελλάδα, προ-Ίνκας, Inca και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Είναι πιθανό ότι αυτοί οι αρχαίοι οικοδόμοι να είχαν το ίδιο δάσκαλο;

Οι μυστηριώδεις μεταλλικοί σφιγκτήρες έχουν ανακαλυφθεί στο Tiahuanaco Ollantaytambo, Koricancha και το χώρο της Yuroc. Αυτοί οι σφιγκτήρες χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τον Παρθενώνα, για κτίρια στη Μεσοποταμία, την Αίγυπτο και την Καμπότζη.

Αν και οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα βέβαιοι για τον ακριβή σκοπό των T-Grooves, μερικοί έχουν προτείνει ότι θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο είδος τελετουργικού σκοπού, ενώ άλλοι λένε ότι θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για να κρατήσουν τεράστιους ογκόλιθους από κοινού, στη σωστή θέση.

4. Η Σβάστικα σύμβολο που συναντάμε σχεδόν σε κάθε πολιτισμό του παρελθόντος

Η Σβάστικα, που αναφέρεται επίσης ως το αγκυλωτός σταυρός, είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διαδεδομένη σύμβολα στον πλανήτη Γη. Κι αν νομίζατε ότι είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει το κακό και το θάνατο, είστε λάθος.

Η Σβάστικα ξεχωρίζει για την ειρήνη και την ευημερία και είναι ένα πολύ θετικό σύμβολο. Θεωρείται ένα παγκόσμιο σύμβολο και χρησιμοποιήθηκε από πολλούς πολιτισμούς και αρχαίους πολιτισμούς σε όλη την ιστορία.

Στον αρχαίο Ινδικό πολιτισμό, τον βουδισμό, τον τζαϊνισμό η σβάστικα αποτελούσε σύμβολο ευημερίας, για αυτό και εικάζεται ότι είναι ινδικό σύμβολο. Οι πρώτοι ταξιδιώτες προς την Ασία εμπνεόμενοι από τη θετική θέση του συμβόλου σ’ αυτούς τους πολιτισμούς άρχισαν να το χρησιμοποιούν και κατά την επιστροφή στις χώρες τους.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το παλαιότερο γνωστό αντικείμενο με σβάστικα είναι ένα πουλί από το χαυλιόδοντα ενός μαμούθ από την παλαιολιθικό οικισμό της Mezine στην Ουκρανία, το οποίο χρονολογείται μεταξύ 10.000 και 12.000 π.Χ.. Ο πολιτισμός της βίνκα είναι από τους πρώτους πολιτισμούς που χρησιμοποιεί το σύμβολο της σβάστικας.

Στην Ασία, πολλές επιχειρηματικές οργανώσεις χρησιμοποιούν το σύμβολο της Σβάστικα επίσημα, για παράδειγμα το Χρηματιστήριο Ahmedabad και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Νεπάλ.

Γιατί το σύμβολο της σβάστικας εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη; Ένα μυστήριο που οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί έχουν αποτύχει να καταλάβουν.

5. Το σύβολο Κουκουνάρι: Βρέθηκε σχεδόν σε κάθε πολιτισμό σε όλη την υδρόγειο

Από την αρχαία Ρώμη στην αρχαία Μεσοποταμία, τα σύμβολα Κουκουνάρι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο μυστηριώδη σύμβολα που υπάρχουν στην αρχαία τέχνη και την αρχιτεκτονική

Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, επισημαίνει τον υψηλότερο βαθμό για την δυνατή πνευματική φώτιση, κάτι που αναγνωρίστηκε σχεδόν από κάθε αρχαίο πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Βρίσκεται σε πολλά μνημεία συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας, Βαβυλωνίων, οι Αιγυπτίων, Ελλήνων και Ρωμαίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιέργως, το Κουκουνάρι φαίνεται να είχε το ίδιο νόημα για όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, συμβολίζει ένα μυστικό υποτυπώδης όργανο, την επίφυση, που αναφέρεται επίσης ως το «Τρίτο Μάτι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.