ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Διέθετε η Ατλαντίδα υπερ-όπλα; – Τι αναφέρουν οι πηγές;

Διέθετε η Ατλαντίδα υπερ-όπλα; – Τι αναφέρουν οι πηγές;

Είναι, λίγο-πολύ, γνωστά τα δρώμενα όπως περιγράφονται στα δύο βιβλία του Πλάτωνα «Τίμαιος» και «Κριτίας»: Οι Αιγύπτιοι ιερείς της Σάιδα πληροφορούν τον Σόλωνα, πως 9000 χρόνια πριν την εποχή τους (γύρω στο 9.600 π.Χ. ή 12.000 χρόνια από σήμερα) υπήρχαν οι Άτλαντες, πέρα από τις Στήλες του Ηρακλέους (σημερινό Γιβραλτάρ) που υπερτερούσαν σε αρετή, σοφία και γνώσεις ώσπου τους διέφθειρε η αλαζονεία και επιτέθηκαν στην Ευρώπη και γενικότερα στις παράκτιες πόλεις της Μεσογείου.

Μόνο οι Αθηναίοι είχαν το σθένος να αντισταθούν και να τους πετάξουν στην θάλασσα. Μετά ήρθε η «θεία» τιμωρία και το νησί τους, που ήταν μεγάλο όσο η Λιβύη και η Μικρά Ασία μαζί, ύστερα από ένα σεισμό που έφερε μεγάλο κατακλυσμό, καταποντίστηκε στα βαθιά νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, μέσα σε μία μέρα και μία νύχτα.

Ο λαός των Ατλάντων, η επίθεση τους και ο κατακλυσμός αναφέρονται από πάρα πολλούς παραθαλάσσιους και μη λαούς, από ολόκληρη την υφήλιο. Επίσης έχουν αναφερθεί και αρχαίοι συγγραφείς, όπως ο Ηρόδοτος, ο Πρόκλος, ο Στράβων και πολλοί άλλοι, ωστόσο είναι ελλιπείς ή μεταγενέστεροι στις πληροφορίες που μας δίνει ο Πλάτωνας.

Ας δούμε τώρα με μεγάλη ακρίβεια τα υπερόπλα.

Αθηναίοι: «ο οπλισμός (των Αιγυπτίων) είναι ασπίδες και δόρατα, με τα οποία πρώτοι απ’ όλους τους Ασιάτες οπλιστήκαμε εμείς, διότι μας τα δίδαξε η θεά, όπως είχε διδάξει και εσάς πρώτους (τους Αθηναίους συμπολίτες του Σόλωνα προ 9,000 ετών) σ εκείνους τους τόπους» (Πλάτων, Τίμαιος 24 Β).

Άτλαντες: άλογα, δίφροι, ηνίοχοι, ιππείς, πεζικό, οπλίτες, τοξότες, σφενδονίτες, πετροβολιστές, ακοντιστές, και προφανώς δόρατα, βέλη, ασπίδες και σπαθιά (Πλάτων, Κριτίας 119 Β).

Όπως βλέπουμε, λοιπόν, καμία σχέση δεν υπάρχει με ιπτάμενα αεροσκάφη και λέιζερ ή ακτίνες θανάτου κλπ.

Για ποιο λόγο Αιγύπτιοι και, κυρίως οι Έλληνες, ενώ ήξεραν, έβλεπαν ή φαντάζονταν τους θεούς τους να πετούν με ιπτάμενα άρματα και ιπτάμενες ασπίδες κλπ, να μην έκαναν ανάλογες περιγραφές για τον πόλεμο μεταξύ Αθηναίων και Ατλάντων;

Από πού προέκυψε σε εμάς τους σύγχρονους, όλη αυτή φαντασία με τα «υπερόπλα»; Υπάρχουν αποδείξεις; Υπάρχουν στοιχεία; Υπάρχουν ενδείξεις; Τι υπάρχει;

Κι όμως, υπάρχουν οι επαφικοί όπως ο λεγόμενος «κοιμώμενος προφήτης» Edgar Cayce, και η Helena P. Blavatsky. Κατά πόσο αυτοί και άλλοι αρκετοί σαν κι αυτούς δεν εμπίπτουν σε κάποια από τις περιπτώσεις των «αγγελιοφόρων της εξαπάτησης»;

Και τέλος, ποιος έχει δίκιο;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πλάτωνας ή οι επαφικοί;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.