Το αεροπλανοφόρο που επιβίωσε από ναυμαχίες στον Ειρηνικό και δύο πυρηνικές δοκιμές [φωτό-βίντεο]

Το αεροπλανοφόρο που επιβίωσε από ναυμαχίες στον Ειρηνικό και δύο πυρηνικές δοκιμές [φωτό-βίντεο]

Μία υποβρύχια έρευνα έφερε στο φως εικόνες από το κύτος ενός αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως στόχος σε πυρηνικές δοκιμές πριν από περίπου 60 χρόνια.

Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από την πολύ κατάσταση -βάσει και των συνθηκών- στην οποία ήταν το κουφάρι του USS Independence.

Το αεροπλανοφόρο USS Independence ήταν ένα από τα 90 πολεμικά πλοία που χρησιμοποιήθηκαν ως στόλος στόχος στις δοκιμές ατομικής βόμβας της Ατόλης Μπικίνι, το 1946. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο «επέζησε» δύο ατομικών εκρήξεων.

Στα χρόνια που ακολούθησαν παρέμεινε αγκυροβολημένο στο Hunters Point Naval Shipyard του Σαν Φρανσίσκο και από τις 26 Ιανουαρίου του 1951 αναπαύετε σε βάθος 2.600 ποδιών στα ανοικτά των νησιών Farallon στην Καλιφόρνια.

Μετά από 64 χρόνια στο βυθό το USS Independence αν και βρίσκεται στο βυθό φαίνεται έτοιμο να φορτώσει αεροσκάφη και να δαμάσει τις θάλασσες.

Οι ερευνητές δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την αντοχή του σκαριού, αφού το αεροπλανοφόρο έχει καταφέρει να επιζήσει από τις σκληρές ναυμαχίες στον Ειρηνικό κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και επέζησε δύο ατομικών εκρήξεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.