Προσκύνημα Β.Πούτιν στους τάφους των Παλαιολόγων στον Μυστρά

Προσκύνημα Β.Πούτιν στους τάφους των Παλαιολόγων στον Μυστρά

Επίτιμος δημότης Σπάρτης θα γίνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με απόφαση του δήμου της Σπάρτης, που ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές με τις ρωσικές αρχές.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό ο Ρώσος πρόεδρος να επισκεφτεί την Ελλάδα για την τελετή αυτή και να προσκηνύσει στον Μυστρά τους τάφους των τελευταίων Βυζαντινών αρχόντων και αυτοκρατόρων, των Παλαιολόγων…

Είναι εμφανής η προσπάθεια της Μόσχας να εμφανιστεί ως συνέχεια ως η ηγέτιδα δύναμη της Ορθοδοξίας και διάδοχος της βυζαντινής αυτοκρατορίας στην σύγχρονη εποχή.

Η ηγεσία του δήμου Σπάρτης βρίσκεται σε επαφές με το υπουργείο Εξωτερικών και το Ίδρυμα Ρωσοελληνικής Φιλίας «Ιωάννης Ανδριώτης», ενώ γι’ αυτό το λόγο, το προσεχές Σάββατο 20 Ιουλίου, θα επισκεφθεί τη Σπάρτη ο Ρώσος Πληρεξούσιος Υπουργός και Πρέσβης, Γεβγκένι Γιουρκόφ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ιδρύματος Ρωσοελληνικής Φιλίας Κάρολο Ανδριώτη και τον εκπρόσωπο Τύπου του ιδρύματος Θανάση Μυλωνόπουλο.

Ο ξένος διπλωμάτης θα συναντήσει το δήμαρχο της πόλης Σταύρο Αργειτάκο και αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και πώς μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος να ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της πόλης.

Η επίσκεψη θα είναι ιδιωτική και δεν σκοπεύει να συναντηθεί με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζεται ότι από το υπουργείο εξωτερικών θα … εκγρίνουν την επίσκεψή του και δεν θα αρνηθούν να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας όπως έγινε το 2012!

Έτσι ή αλλιώς η Μόσχα βλέποντας ότι η ελληνική πολιτική ελίτ είναι προσδεδεμένη στην τρόικα και στα δυτικά συμφέροντα κατά τρόπο ασφυκτικό, θα κάνει “άνοιγμα” στον απλό λαό γνωρίζοντας ότι η ελληνική κοινωνία κυριαρχείται από φιλορωσικά αισθήματα σε μεγάλο ποσοστό…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.