ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Υπ. Παιδείας: Επαναφορά ασύλου και φοιτητικών παρατάξεων στη διοίκηση των ΑΕΙ – ΤΕΙ

Υπ. Παιδείας: Επαναφορά ασύλου και φοιτητικών παρατάξεων στη διοίκηση των ΑΕΙ – ΤΕΙ

Επαναφορά του ασύλου, αλλά και των φοιτητικών παρατάξεων στη διοίκηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα τεθεί, πιθανώς σήμερα, σε διαβούλευση.

Αναφορικά με την προστασία του ασύλου, το νομοσχέδιο ορίζει ως αρμόδιο για την κλήση της δημόσιας δύναμης το πρυτανικό συμβούλιο, στο οποίο μετέχει και εκπρόσωπος των φοιτητών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εφημερίδα, το πρυτανικό συμβούλιο θα αποτελείται από τον πρύτανη, τους αντιπρυτάνεις, έναν εκπρόσωπο των φοιτητών και τον εκπρόσωπο των διοικητικών υπαλλήλων.

Στο νομοσχέδιο αναφέρονται ακόμη τα εξής: Στη Σύγκλητο ορίζονται έως τέσσερις εκπρόσωποι των φοιτητών, τρεις των προπτυχιακών και ένας των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών ορίζονται μετά από απόφαση των νομίμως εκλεγμένων μελών όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Για «ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατίας στη διοίκηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδο άρθρο της η Αυγή.

«Επανέρχεται η συμμετοχή των φοιτητών και εργαζομένων στα όργανα διοίκησης. Θωρακίζεται το ακαδημαϊκό άσυλο και επανέρχεται στην ευθύνη του πρυτανικού συμβουλίου», συμπληρώνει η εφημερίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας το προς διαβούλευση νομοσχέδιο η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, για εκτρωματική επιστροφή σε ό,τι χειρότερο έχει ζήσει η αντιπολίτευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.