Ήπειρος: Οικογενειακή σπείρα τσιγγάνων «άνοιξε» 17 μονοκατοικίες

Ήπειρος: Οικογενειακή σπείρα τσιγγάνων «άνοιξε» 17 μονοκατοικίες

Ένα μήνα μετά την εξάρθρωση της σπείρας διαρρηκτών που χτυπούσαν αποκλειστικά μονοκατοικίες στα χωριά της Άρτας, της Πρέβεζας και των Ιωαννίνων και τη σύλληψη επτά μελών της, που όλα είναι τσιγγάνοι και συγγενείς μεταξύ τους, στις οκτώ κλοπές που είχαν εξιχνιαστεί αρχικά προστέθηκαν άλλες εννέα!

Οι δράστες ηλικίας 19 ως 34 χρόνων είχαν συλληφθεί μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Πρέβεζας και, εκτός από τις διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, είχε αποκαλυφθεί ότι είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο, είχαν προσπαθήσει να εκβιάσουν τον ιδιοκτήτη του ζητώντας… λύτρα για να του το επιστρέψουν και, όταν εκείνος αρνήθηκε, το πυρπόλησαν!

Από το προανακριτικό υλικό και την ανάλυση του τρόπου δράσης της σπείρας, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της είχαν διαρρήξει άλλες οκτώ μονοκατοικίες στην Φιλιππιάδα και το Θεσπρωτικό Πρέβεζας και στις περιοχές Γραμμενίτσα, Καμπή, Καλαμιά, Καλογερικό, Γεωργουσιούς και Κωστακιούς, από τις οποίες είχαν αρπάξει μετρητά χρυσαφικά και ένα κινητό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βάρος των επτά τσιγγάνων σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για κλοπές που διαβιβάστηκε στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Άρτας και Πρέβεζας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.