Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου: Καταγγέλλουμε την διοίκηση για τις ελλιπείς εφημερίες

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου: Καταγγέλλουμε την διοίκηση για τις ελλιπείς εφημερίες

Την διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου καταγγέλει η Ε.Ν.Ι.Ζ για τη δυσλειτουργία της εφημερίας

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή.:

Καταγγέλλουμε, κατά αρχήν, την διοίκηση που έχει την απόλυτη και τελική ευθύνη λειτουργίας του Νοσοκομείου, για το γεγονός ότι για το μήνα Ιούνιο αποδέχτηκε ένα πρόγραμμα εφημεριών με τεράστιες ελλείψεις και σοβαρή δυσλειτουργία της εφημερίας, ιδιαίτερα του χειρουργικού και αναισθησιολογικού τομέα, που γίνεται έως επικίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια των ασθενών εάν εν τέλη το εφαρμόσει.

Σοβαρότατη ευθύνη έχουν ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας που το υπογράφει και οι υπεύθυνοι του χειρουργικού και αναισθησιολογικού τμήματος οι οποίοι πιθανόν και υποχρεώθηκαν, ως μη όφειλαν, για να το καταρτήσουν ενώ γνώριζαν ότι είναι ανεπαρκές και επισφαλές.

Επίσης, να σημειώσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα , δεν το έχει εγκρίνει Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου που με βάση το νόμο είναι το μόνο αρμόδιο θεσμικό όργανο για να εγκρίνει την επιστημονική του επάρκεια και την ασφάλειά του προγράμματος των εφημεριών.

Συγκεκριμένα, στην πράξη, το πρόγραμμα των εφημεριών Ιουνίου:
1. Αφήνει ακάλυπτο το αναισθησιολογικό τμήμα και όλο το νοσοκομείο, χωρίς εφημερεύοντα γιατρό, για δέκα ολόκληρες ημέρες (20-30/0/2017) ενώ έχε» ήδη μετακινηθεί από η Διοίκηση αναιοθησιολόγος του δικού μας νοσοκομείου σε άλλο νοσοκομείο !!!.
2. Λεν προβλέπει για περίπου 20 ημέρες ειδικευμένο γιατρό του χειρουργικού και του αναισθησιολογικού τμήματος, σε ενεργό εφημερία εντός του νοσοκομείου, μετά τις εννέα το βράδυ, ενώ όλοι καταλαβαίνουμε ότι και το λεπτό καθυστέρησης σε ένα βαρύ περιστατικό μπορεί να είναι μοιραίο για την ίδια τη ζωή του ασθενούς.
Παράλληλα όμως η Διοίκηση έχει ήδη θέση σε «υποχρεωτική» άδεια χειρουργό μας, ενώ με το κλίμα «τρομοκράτησης» που επικρατεί έχουν εμμέσως υποχρεωθεί και άλλοι χειρουργοί μας να αποφασίσουν να κάνουν χρήση πολύμηνης γονικής άδειας.

Και όλα αυτά μέσα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου με άτι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες του νοσοκομείου.
3. Δεν προ βλέπεται δεύτερος χειρουργός σε ετοιμότητα για περισσότερες από 20 ημέρες
του μήνα Ιουνίου, ώστε να μπορεί να λάβει χώρα ένα επείγον χειρουργείο που απαιτεί τουλάχιστον δύο ιατρούς, ενώ συμβαίνει ακόμη και το απίθανο ο μοναδικός εφημερεύων ιατρός να είναι κάποια μέρα ο ίδιος που πρέπει και να συνοδεύσει μία πιθανή διακομιδή εντός του ασθενοφόρου.

Με βάση -ας δυνατότητες του νοσοκομείου και με τους ιατρούς που διαθέτει σήμερα, θα μπορεί να υπάρξει ένα πολύ ασφαλέστερο πρόγραμμα, εάν απλά και μόνο ανακαλούνταν οι τιμωρητικού τύπου «υποχρεωτικές άδειες» και μετακινήσεις ιατρών σε άλλα νοσοκομεία , όταν το νοσοκομείο μας τους έχει (αδιαπραγμάτευτα ) τόσο πολύ ανάγκη.

Καλούμε τη διοίκηση να ανασκευάσει το πρόγραμμα εφημεριών εξασφαλίζοντας σε καθημερινή και 24 ωρη βάση , ειδικευμένο γιατρό η γιατρούς ειδικότερα για τις κρίσιμες ( όσο αφορά το χρόνο παρέμβασης ) ειδικότητες αλλά και επάρκεια γιατρών στην εφημερία για τις υπόλοιπες.

Επειδή συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, δουλειά της Διοίκησης είναι να εξασφαλίζει την μεγίστη δυνατή ασφάλεια στην διάρκεια της εφημέρευσης του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος στο νησί μας διεκδικώντας μάλιστα περισσότερο προσωπικό και καθόλου ακυρώνοντας το υπάρχον, απαιτούμε αύριο κιόλας να επιστρέφουν στην εργασία τους όσοι από τους γιατρούς μας έχουν απομακρυνθεί.
Προτεραιότητα για εμάς είναι η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και η μέγιστη επιστημονική ασφάλεια με την οποία παρέχονται οι νοσοκομειακές υπηρεσίες υγείας στο Νησί μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: iatropedia

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.