ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Hurriyet: Σεισμός 6,3 βαθμών στο Βόρειο Αιγαίο- Προκάλεσε πανικό στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη (φωτό, βίντεο)

Hurriyet: Σεισμός 6,3 βαθμών στο Βόρειο Αιγαίο- Προκάλεσε πανικό στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη (φωτό, βίντεο)

Την είδηση του σεισμού μετέδωσε άμεσα και ο ιστότοπος της Hurriyet κάνοντας λόγο για πολύ δυνατή δόνηση στο Βόρειο Αιγαίο που προκάλεσε πανικό στη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, το Τσανάκκαλε, το Τερκιντάγ και την Προύσα. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Καντίλι ο σεισμός σημειώθηκε στις 15.28 ώρα Τουρκίας, είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και μέγεθος 6.3 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ.

Hurriyet: Μεγάλος σεισμός 6,3 βαθμών στο Βόρειο Αιγαίο

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) τοποθετεί το επίκεντρο του σεισμού στο Καραμπουρούν. Η Hurriyet επικοινώνησε με τον Κυβερνήτη της ομώνυμης περιφέρειας ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Με βάση όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής, ευτυχώς δεν φαίνονται να υπάρχουν τραυματισμοί ούτε σημαντικές υλικές ζημιές. Ήταν πάντως ένας πολύ ισχυρός σεισμός. Νιώθαμε την γη να τρέμει για πάνω από 10 δευτερόλεπτα και πιστεύαμε ότι θα κατέρρεε το κτίριο. Ο κόσμος έχει ανησυχήσει, ενώ αρκετοί πολίτες έχουν βγει στους δρόμους, φοβούμενοι μετασεισμούς. Πάντως γενικά επικρατεί ψυχραιμία.

Ο σεισμός που ταρακούνησε το μεσημέρι την Ελλάδα προκάλεσε πανικό και στη γειτονική μας χώρα, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Το σχετικό δημοσίευμα κάνει λόγο για πολύ δυνατή δόνηση στο Βόρειο Αιγαίο που προκάλεσε πανικό στη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, το Τσανάκκαλε, το Τερκιντάγ, την Αδριανούπολη, τη Μανίδα και την Προύσα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Καντίλι ο σεισμός σημειώθηκε στις 15.28 ώρα Τουρκίας, είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και μέγεθος 6.0 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ (η αρχική εκτίμηση ήταν 6.3 βαθμοί, ωστόσο το παρατηρητήριο διόρθωσε έπειτα το νούμερο.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, το μέγεθος του σεισμού και η μεγάλη του διάρκεια τρόμαξε για τα καλά τον κόσμο σε αυτές τις περιοχές, με εκατοντάδες πολίτες να μην τολμούν να ξαναμπούν στα σπίτια τους, εξαιτίας των μετασεισμών.

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει το site, και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, μπορεί κανείς να δει τον φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα ντόπιων και τουριστών.

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) ανέφερε νωρίτερα ότι η περιοχή όπου έγινε περισσότερο αισθητός ο σεισμός ήταν το Καραμπουρούν.

Η Hurriyet επικοινώνησε με τον Κυβερνήτη της ομώνυμης περιφέρειας ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Με βάση όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής, ευτυχώς δεν φαίνονται να υπάρχουν τραυματισμοί ούτε σημαντικές υλικές ζημιές. Ήταν πάντως ένας πολύ ισχυρός σεισμός. Νιώθαμε την γη να τρέμει για πάνω από 10 δευτερόλεπτα και πιστεύαμε ότι θα κατέρρεε το κτίριο. Ο κόσμος έχει ανησυχήσει, ενώ αρκετοί πολίτες έχουν βγει στους δρόμους, φοβούμενοι μετασεισμούς. Πάντως γενικά επικρατεί ψυχραιμία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.