Ο Υπουργός Παιδείας επαναφέρει τον επιτάφιο του Περικλή στη διδασκαλία της Ιστορίας

Ο Υπουργός Παιδείας επαναφέρει τον επιτάφιο του Περικλή στη διδασκαλία της Ιστορίας

Ο Περικλέους Επιτάφιος ή Επιτάφιος του Περικλή είναι το απόσπασμα από το έργο του αρχαίου Αθηναίου ιστορικού Θουκυδίδη στο οποίο παρατίθεται ο λόγος που ο Περικλής εκφώνησε το 430 π.Χ. για τους πρώτους νεκρούς του Πελοποννησιακού πολέμου.

Την επαναφορά της διδασκαλίας του Επιταφίου του Περικλέους στα Λύκεια από τη νέα σχολική χρονιά 2017 – 2018, ανακοίνωσε νωρίτερα στη Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μετά την κατάργησή του από τον προκάτοχό του, Νίκο Φίλη και τη θύελλα αντιδράσεων που είχε προκαλέσει.

Ο Υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, σημείωσε ότι οι προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν είναι καταληκτικές, καθώς θα περάσουν πρώτα από διαδικασία διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στην «καταδίκη μαθητών του 1ου γυμνασίου Ρεθύμνου σε «κοινωνική εργασία», λόγω της συμμετοχής τους σε μαθητικές κινητοποιήσεις» σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο αυταρχισμός στα σχολεία δεν αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.