ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στάση εργασίας την Τετάρτη για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Στάση εργασίας την Τετάρτη για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, προκηρύσσουν για αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ στις 12:00, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τις «απολύσεις των επικουρικών» και αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Υγείας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «αντιδραστική» την ευρωπαϊκή οδηγία που, όπως αναφέρουν, «ελαστικοποιεί τον χρόνο εργασίας» και «απορρυθμίζει τη ζωή τους».

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί νέα κλαδική συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, καθώς, επίσης, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, εξάωρο, πενθήμερο, 30ωρο με μία εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη ημέρα, επαρκή χρόνο ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της εφημερίας και αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα προ κρίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.