Σεισμός Λέσβος: Στους 350 περίπου οι άστεγοι

Σεισμός Λέσβος: Στους 350 περίπου οι άστεγοι

Περίπου 350 άστεγους άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός, που χτύπησε το μεσημέρι της Δευτέρας την Λέσβο και ισοπέδωσε ένα ολόκληρο χωριό.

Από χθες το πρωί διατάχθηκε από τις αρμόδιες αρχές η εκκένωση του χωριού Βρίσα, στο οποίο ζούσαν 850 κάτοικοι, αλλά όσοι διέμεναν στις παρυφές του χωριού και σε νεόκτιστες κατοικίες, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, φοβούμενοι πλιάτσικο και λεηλασίες. Για τον ίδιο λόγο, έχει διαταχθεί να περιπολεί η αστυνομία στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή των κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στην περιοχή, άστεγοι έμειναν οριστικά περίπου 350 άτομα, εκ των οποίων τα 62 φιλοξενούνται σε σκηνές που στήθηκαν από τον στρατό στο γήπεδο του Πολιχνίτου, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούνται από φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα στα γύρω χωριά.

Τα ειδικά συνεργεία που καταγράφουν τις ζημιές έχουν ήδη κρίνει κατεδαφιστέα όλα τα κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο του χωριού Βρίσα, αλλά και πέντε κτίρια στο Πλωμάρι, που έχουν καταρρεύσει μερικώς.

Επίσης, καταγράφηκαν ζημιές και επικίνδυνες ρωγμές:

– Σε περίπου δέκα οικίες στα χωριά Αμπελικό και Νεοχώρι και σε τρεις οικίες στο χωριό Παναγιούδα.

– Σε περίπου οκτώ κτίρια στο χωριό Πέραμα, τα οποία όμως ήταν εγκαταλελειμμένα

– Στο Δημοτικό Σχολείο Πηγής

– Σε πέντε διαμερίσματα στη Μυτιλήνη, στις οδούς Κουντουριώτη, Βοστάνη και Σκρα, που φιλοξενούν κυρίως διατηρητέα κτίρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αύριο θα επισκεφθεί την Λέσβο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ αναμένεται στο νησί και η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρετσού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.