«Στα χαρτιά» παρέμενε εδώ και τρία χρόνια… επείγουσα εντολή ελέγχων στο Μενίδι

«Στα χαρτιά» παρέμενε εδώ και τρία χρόνια… επείγουσα εντολή ελέγχων στο Μενίδι

Καθημερινά αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η αδράνεια που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια η πολιτεία στο «άβατο» στο Μενίδι.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα «Καθημερινή» από τις 24 Νοεμβρίου του 2014 υπάρχει εσωτερικό έγγραφο με την ένδειξη μάλιστα «επείγον» με το οποίο ζητείται από υπηρεσίες της αστυνομίας η «αναπροσαρμογή – βελτίωση του εφαρμοζόμενου σχεδίου δράσης» για την εγκληματικότητα στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών.

Το έγγραφο είχε κοινοποιηθεί τότε στις υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Αττικής και στη Δίωξη Ναρκωτικών, και αποδεικνύει τη διαχρονικότητα των προβλημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και τις δυσκολίες οριστικής επίλυσής τους. Είχε συνταχθεί έπειτα από επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών προς την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι του Μενιδίου έθιγαν από τότε τα ζητήματα της διακίνησης ναρκωτικών και των άσκοπων πυροβολισμών, ζητώντας την παρέμβαση των Αρχών.

Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. ζητούνταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες η «διενέργεια συστηματικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων με έντονη αστυνομική παρουσία», η «σε βάθος χρόνου διάρκεια των δράσεων», καθώς και η ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου σε αυτά τα μέρη. Τα δύο βασικά ζητήματα στα οποία έπρεπε να εστιάσουν οι αστυνομικοί ήταν: 1) η διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, 2) η παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση όπλων. Σε δύο εβδομάδες από την κοινοποίηση του εγγράφου, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής καλούνταν να αναφέρει τα αποτελέσματα των πρώτων ενεργειών της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτοτε, μέσα στο 2015, στο 2016 καθώς και τον Απρίλιο του 2017, έγιναν δράσεις που πέτυχαν την εξάρθρωση ομάδων διακίνησης ναρκωτικών με δεκάδες συλλήψεις στις περιοχές Αυλίζας και Αγίας Σωτήρας Αχαρνών. Συχνά όμως οι ποσότητες ναρκωτικών που κατάσχονταν στις οικίες των κατηγορουμένων ήταν μικρές, καθώς οι δράστες είχαν ήδη προλάβει να τις καταστρέψουν. Τα προβλήματα της περιοχής πάντως δεν εξαλείφθηκαν. Οι αφίξεις χρηστών για προμήθεια ουσιών συνεχίστηκαν, όπως και οι επιστολές διαμαρτυρίας των κατοίκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.