ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνελήφθησαν δύο άτομα για αρχαιοκαπηλία στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν δύο άτομα για αρχαιοκαπηλία στην Ηγουμενίτσα

Μια 47χρονη και ένας 61χρονος συνελήφθησαν λίγο πριν μεταφέρουν πολύτιμες αρχαιότητες στην Ιταλία…

Κατασχέθηκαν, μεταξύ των άλλων, ένα αρχαίο χάλκινο ρομβοειδές αντικείμενο, μια χάλκινη κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, 12 χάλκινα νομίσματα διαφόρων διαστάσεων και ένα χάλκινο βραχιόλι

Την τελευταία στιγμή πριν φυγαδευτεί στην Ιταλία, κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένα αρχαίο χάλκινο ρομβοειδές αντικείμενο, το οποίο είχαν κρυμμένο μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο θα ταξίδευαν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ένας 61χρονος και μία 47χρονη από την Κατερίνη.

Οι δυο Έλληνες συνελήφθησαν και ενημερώθηκε η Ασφάλεια Κατερίνης να κάνει έρευνα στα σπίτια τους. Σε αυτό του 61χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη μια χάλκινη κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, 12 χάλκινα νομίσματα διαφόρων διαστάσεων, ένα χάλκινο βραχιόλι, ένα χάλκινο εξάρτημα πόρπης, ένα χάλκινο εξάρτημα, ένα χάλκινο κρεμαστό κόσμημα, αλλά και δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 74 γραμμαρίων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αρχαία, που ενδεχομένως να φυγαδεύονταν και αυτά στο εξωτερικό, έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν, να εκτιμηθεί η αξία τους και να διαπιστωθεί η πιθανή προέλευσή τους. Οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας που τους απήγγειλε κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί ναρκωτικών, ενώ η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση για να εξιχνιάσει πλήρως την δράση τους και να εντοπίσει τυχόν συνεργούς τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.