Χίος: Δεκάδες παιδιά και νέοι αναβίωσαν και φέτος με επιτυχία το έθιμο του Άϊ Γιάννη του Φανιστή (βίντεο)

Χίος: Δεκάδες παιδιά και νέοι αναβίωσαν και φέτος με επιτυχία το έθιμο του Άϊ Γιάννη του Φανιστή (βίντεο)

Δεκάδες παιδιά και νέοι ηλικίας από 11 έως 30 ετών αναβίωσαν και φέτος με επιτυχία το έθιμο του Άϊ Γιάννη του Φανιστή στο χωριό της Λαγκάδας, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους εκατοντάδες επισκέπτες του χωριού που έσπευσαν για μία ακόμη χρονιά να παρακολουθήσουν τη μεγάλη φωτιά που στήθηκε στην είσοδο του λιμένα της Λαγκάδας.

Η προετοιμασία για τη μεγάλη φωτιά ξεκίνησε μέρες πριν. Μικροί και μεγάλοι καθάρισαν το δάσος του Καρυδά από κορμούς και φρύγανα, τα οποία συγκέντρωσαν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την αναβίωση του εθίμου. Ο πιο γερός κορμός στήθηκε στη μέση και γύρω του τοποθετήθηκαν κλαδιά, ξερόχορτα και άλλα ξύλινα αντικείμενα προς καύση.

Λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής το σύνθημα δόθηκε και τα παιδιά με τις δάδες στα χέρια έβαλαν φωτιά, κάνοντας τη νύχτα – μέρα. Η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύχθηκε αποτέλεσε και φέτος την ευκαιρία για μία νυχτερινή βουτιά στο λιμάνι της Λαγκάδας. «Και του χρόνου να είστε καλά…» ήταν η ευχή των μεγαλύτερων στους μικρότερους μετά τη λήξη του εθίμου…

Πηγή: politischios.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.