Συνελήφθη ομάδα που μετέφερε χημικά προϊόντα με σκοπό τη νοθεία καυσίμων

Συνελήφθη ομάδα που μετέφερε χημικά προϊόντα με σκοπό τη νοθεία καυσίμων

Στα χέρια της αστυνομίας τρία άτομα ενώ αναζητούνται άλλα δύο. Πάνω από 32.320 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε χημικά προϊόντα από τη Βουλγαρία, με σκοπό τη νοθεία καυσίμων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου δύο ‘Ελληνες ηλικίας 24 και 49 ετών, καθώς και ένας 56χρονος, υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί τους, ηλικίας 34 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε στα Άνω Λιόσια αποθηκευτικός χώρος, στον οποίο ο 24χρονος και ο 56χρονος, από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν δημιουργήσει ειδική εγκατάσταση (δεξαμενές, σωληνώσεις για μετάγγιση καυσίμων) για την ασφαλή αποθήκευση χημικών προϊόντων, που προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία. Στη συνέχεια, τα χημικά προϊόντα μεταφέρονταν με βυτιοφόρο σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Αττικής, όπου γινόταν η μετάγγισή τους στις δεξαμενές του.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τη Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Ελέγχου Ποιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ελέγχου, Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στην παραπάνω αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 33.500 λίτρα μείγματος διαλυτών, το οποίο εμπίπτει στον Τελωνειακό Κώδικα.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

Ι.Χ. φορτηγό με επικαθήμενο,

41 πλαστικές δεξαμενές, χωρητικότητας 1.000 λίτρων η καθεμιά,

7 πλαστικές δεξαμενές, χωρητικότητας 5.000 λίτρων η καθεμιά,

3 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 450 ευρώ και 750 λέβα Βουλγαρίας.

Επιπλέον, σε ταυτόχρονο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας του 34χρονου συνεργού των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του συστήματος εισροών – εκροών, με το οποίο επιτυγχάνονταν η αλλοίωση των ενδείξεων και δεδομένων του συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη ο 49χρονος Έλληνας, ως προσωρινά υπεύθυνος του πρατηρίου υγρών καυσίμων, ενώ κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 32.320 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.