Κρήτη: Κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας το ιστιοπλοϊκό με τους 120 παράνομους μετανάστες (φωτό)

Κρήτη: Κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας το ιστιοπλοϊκό με τους 120 παράνομους μετανάστες (φωτό)

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι έφτασε στο λιμάνι της Σούδας το ξύλινο ιστιοπλοϊκό με τους 120 παράνομους μετανάστες που είχε εντοπιστεί 28 μίλια βόρεια του Ακρωτηρίου.

Στο λιμάνι βρίσκονται Λιμενικές Αρχές και Αστυνομικές, οι οποίες θα παραλάβουν τους μετανάστες, μεταξύ αυτών και 12 παιδιά για να τους μεταφέρουν στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Επιπλέον στο λιμάνι υπάρχει και η κινητή μονάδα νεογνών και παιδιών του Χαμόγελου του Παιδιού για το ενδεχόμενο παροχής πρώτων βοηθειών και μεταφοράς μεταναστών στο νοσοκομείο.

Το πρωί οι αρχές είχαν κινητοποιηθεί όταν δόθηκε σήμα κινδύνου μέσω κλήσης στον ευρωπαϊκό αριθμό 112 από κάποιο άτομο που βρίσκεται εντός του ιστιοπλοϊκού.

Όπως ενημερώθηκαν οι αρχές, το σκάφος είχε παραμείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης που υπέστη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προορισμός του ιστιοπλοϊκού ήταν η Ιταλία.

Οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν προσωρινά στην Παλιά Ηλεκτρική στα Χανιά. Από το Γρ. Αθλητισμού του Δήμου Χανίων ανακοινώνεται ότι, λόγω της έκτακτης φιλοξενίας μεταναστών στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, διακόπτονται προσωρινά τα προγράμματα γυμναστικής και οι προπονήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: flashnews

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.