ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Αγγλίδα τραγουδίστρια που άφησε την πανκ σκηνή για να ενταχθεί στο ISIS και το μετάνιωσε (βίντεο)

Η Αγγλίδα τραγουδίστρια που άφησε την πανκ σκηνή για να ενταχθεί στο ISIS και το μετάνιωσε (βίντεο)

Μετά το γάμο της με 21χρονο τζιχαντιστή, η 49χρονη έγινε υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS, όμως τώρα θέλει να γυρίσει πίσω.

Από τη σκηνή του πανκ ροκ, στο σκηνικό τρόμου του εμφυλίου στη Συρία, όπου και εντάχθηκε στις δυνάμεις του ISIS και από εκεί… θα ήθελε να γυρίσει πίσω, αλλά δεν μπορεί.

Ο λόγος για την Σάλι Τζόουνς, μια από τις μέχρι σήμερα πιο σκληροπυρηνικές μαχήτριες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, με μεγάλη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων επιδίωκε τη στρατολόγηση μελών για το ISIS και προέτρεπε σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, ενώ έχει μπει στη λίστα θανάτου του Πενταγώνου.

Η 49χρονη Αγγλίδα, που είχε ακολουθήσει στη Συρία τον 21χρονο τζιχαντιστή χάκερ σύζυγό της, Τζουνάιντ Χουσεΐν (Junaid Hussain) μαζί με τον 10χρονο γιο της, φαίνεται πλέον να έχει αλλάξει άποψη για τη δράση του ISIS και επιθυμεί την επιστροφή της στα πάτρια εδάφη.

Σοβαρό λόγο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι έχασε τον άντρα της το 2015 και πλέον η Ράκα, όπου και έχει τη βάση της, μοιάζει τελείως ξένο μέρος για εκείνη.

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Σάλι Τζόουνς έχει κατηγορηθεί ότι απήγαγε έναν Αμερικανό στρατιώτη και τον αποκεφάλισε μπροστά στην κάμερα. Ωστόσο, βλέποντας ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει και για εκείνη επικίνδυνα, πλέον ψάχνει έναν τρόπο για να φύγει από την «κόλαση» της Συρίας.

Όμως, αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο μιας και το Ισλαμικό Κράτος δεν συμφωνεί σε κάτι τέτοιο. Μια φίλη της 49χρονης γυναίκας, η Αΐσα, δήλωσε σχετικά στο Sky News: «Έκλαιγε και έλεγε ότι θέλει να επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά το Ισλαμικό Κράτος δεν την αφήνει, καθώς είναι υψηλό γυναικείο στέλεχος του τζιχαντιστικού στρατού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.