ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Δεν πρόλαβε να αντισταθεί ο 22χρονος, λέει ο ιατροδικαστής – Τον χτυπούσαν νεκρό! (φωτό, βίντεο)

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Δεν πρόλαβε να αντισταθεί ο 22χρονος, λέει ο ιατροδικαστής – Τον χτυπούσαν νεκρό! (φωτό, βίντεο)

Σοκ αλλά και προβληματισμό έχει προκαλέσει η δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά της Ζακύνθου εντός αλλά και εκτός συνόρων.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή από ιατροδικαστή στην Πάτρα και πλέον η σορός του Bakari Jaward Henderson αναμένεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την κηδεία και την ταφή του. Οι γονείς του αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα μετά την τραγωδία. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι. Κάποια από αυτά προκάλεσαν στον 22χρονο εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το θύμα δεν πρόλαβε να αντισταθεί στους δολοφόνους του.

Άλλα έξι άτομα, Σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου. Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος. Από χθες, κρατούνται στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, ένας 34χρονος μπάρμπαν του καταστήματος και ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο που εργαζόταν ως ”πορτιέρης” σε αυτό. Και οι δύο κατηγορούνται για τον φόνο του άτυχου νεαρού. Εντός της ημέρας, οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η δολοφονία στον Λαγανά
Η τραγική είδηση κάνει το γύρο του κόσμου. Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία όχι μόνο παρουσιάζουν το θέμα, αλλά μιλούν για τη σκοτεινή πλευρά του νησιού. Αναφέρονται τόσο στη δολοφονία Βρετανού τουρίστα το 2011 μετά από καυγά με οδηγούς ταξί, όσο και στην περιπέτεια τουρίστριας, το καλοκαίρι του 2016, όταν από ποτά μπόμπες έχασε τα νεφρά και την όρασή της. Το SkyNews και το CNN παρουσίασαν τη χθεσινή δολοφονία και στις ιστοσελίδες τους…

Οι αυτόπτες μάρτυρες της άγριας δολοφονίας του 22χρονου Bakari Henderson στη Ζάκυνθο είναι οι κάμερες παρακολούθησης που βρίσκονται μέσα, έξω αλλά και στα γύρω καταστήματα του Λαγανά.

Δεκάδες σκληροί δίσκοι όλων των βίντεο από την περιοχή που έγινε το φονικό βρίσκονται στην αστυνομία που εξετάζει λεπτό προς λεπτό τις σοκαριστικές στιγμές εκείνες που ο άτυχος νεαρός δεχόταν τα βίαια χτυπήματα από τους δύο συλληφθέντες.

Η ασφάλεια ερευνά την εμπλοκή και άλλων ατόμων που όπως φαίνεται στα βίντεο που έχει στη κατοχή της ενεπλάκησαν στο άγριο φονικό.

Ένα από τα βίντεο που βρίσκεται στην κατοχή των Αρχών και ίσως το πιο συγκλονιστικό, δείχνει τον Σέρβο πορτιέρη να πηγαίνει στην παρέα του 22χρονου Αμερικάνου και να μιλά σε έντονο ύφος μαζί του. Τότε, όπως φαίνεται, στο βίντεο το θύμα ρίχνει γροθιά στο πρόσωπο του Σέρβου και αμέσως ξεσπάει καβγάς με τη συμμετοχή και του Έλληνα μπάρμαν. Μέσα σε δευτερόλεπτα ένα κουβάρι ανθρώπων απεικονίζεται στο βίντεο να κατευθύνεται στην έξοδο του καταστήματος.

Το βίντεο που κατέγραφε την κίνηση έξω από το μαγαζί εμφανίζει τους δύο συλληφθέντες να κυνηγούν και να ρίχνουν κάτω τον 22χρονο χτυπώντας τον ανελέητα με κλωτσιές και μπουνιές, με τα περισσότερα χτυπήματα στο κεφάλι.

Ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμα άτομα σερβικής καταγωγής

Χτες το βράδυ, ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμα άτομα που συμμετείχαν στο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα έξω από μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου. Πρόκειται για δύο 22χρονους σερβικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο, μαζί με τον συμπατριώτη τους και έναν Έλληνα που είχαν βεβαιωθεί ως δράστες από την πρώτη στιγμή.

Το χρονικό του άγριου φονικού

Ο 23χρονος Bakari Henderson, με καταγωγή από το Τέξας, έφτασε πριν λίγες ημέρες στο νησί του Ιονίου για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του. Μάλιστα, όσοι τον γνωρίζουν, λένε ότι για τον Henderson οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής. Ένα όνειρο που έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη για τους οικείους του αλλά και για τον ίδιο που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τουλάχιστον δύο άτομα σε ένα μπαρ στην περιοχή του Λαγανά.

Ο άτυχος 22χρονος φέρεται να διαπληκτίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής για άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής με τον πορτιέρη, σερβικής καταγωγής και έναν Έλληνα μπάρμαν μέσα στο μαγαζί που διασκέδαζε και δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο καβγάς με τους δύο άντρες συνεχίστηκε και έξω από το νυχτερινό μαγαζί με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να σωριαστεί στη μέση του δρόμου και να ξεψυχήσει πριν προλάβει να φτάσει το ασθενοφόρο.

Η σορός του έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου θα γίνει νεκροτομή για να εξακριβωθεί ποιο από τα τραύματα προκάλεσε τον θανάτό του.

Συγκλονίζει από το πρωί η είδηση της δολοφονίας 22χρονου (και όχι 20χρονου όπως αρχικά είχε διαρρεύσει) Αμερικανού τουρίστα έξω από μπαρ του Λαγανά. Ενός νεαρού που είχε φτάσει στο νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του.

Ένας τουρίστας που έτρεξε για να γλιτώσει αλλά δεν τα κατάφερε. Οι δράστες τον κυνήγησαν και έξω από το μπαρ, τον πρόλαβαν και σταμάτησαν τα χτυπήματα μόνο όταν εκείνος έπεσε αναίσθητος και αιμόφυρτος μπροστά τους. Η είδηση μεταδίδεται ήδη και από διεθνή μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ακόμα ένα στυγερό έγκλημα στην περιοχή του Λαγανά.

Φίλοι του θύματος καταθέτουν από το πρωί και προσπαθούν να βοηθήσουν τις έρευνες της αστυνομίας, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν και το οπτικοακουστικό υλικό του καταστήματος στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται τόσο ο αρχικός καυγάς μέσα στο μπαρ όσο και τα όσα ακολούθησαν έξω από αυτό με την δολοφονική επίθεση στον 22χρονο.

«Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια και θα σκότωναν και εμάς. Τους φωνάζαμε αλλά δεν σταματούσαν τα χτυπήματα» είπε ένας από την παρέα του άτυχου νεαρού. Ο θάνατός του προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ως δράστης έχει συλληφθεί ένας 33χρονος Σέρβος που εκτελούσε χρέη μπράβου στο συγκεκριμένο μπαρ. Οι αστυνομικοί εκτός από τον Σέρβο έχουν προσαγάγει και άλλα επτά άτομα και εξετάζουν την εμπλοκή τους στο έγκλημα.

Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι και αμέσως μετά αλλεπάλληλες μαχαιριές που προκάλεσαν τον θάνατό του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από ακατάσχετη αιμορραγία.

«Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια και θα σκότωναν και εμάς. Τους φωνάζαμε αλλά δεν σταματούσαν τα χτυπήματα», είπε ένας από την παρέα του άτυχου νεαρού.

Όπως έγινε γνωστό συνελήφθη ο πορτιέρης που είναι και υπεύθυνος του μπαρ. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ίδιος έχει εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν και έφτασαν ταχύτατα στο σημείο έκαναν και 7 προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτοι για το έγκλημα.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Όλα ξεκινούν λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα μέσα σε πολυσύχναστο μπαρ του Λαγανά. Για άγνωστο λόγο η παρέα του Αμερικανού τουρίστα τσακώθηκε με παρέα Σέρβων που επίσης διασκέδαζε στο μπαρ και τα πράγματα πήραν πολύ γρήγορα απρόβλεπτη τροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συμπλοκή πήρε μέρος και ο 32χρονος πορτιέρης και υπεύθυνος του καταστήματος. Πρόκειται για Σέρβο με Βρετανικό διαβατήριο, που ήδη έχει συλληφθεί.

Στο μπαρ επικρατεί πανικός. Κάποια στιγμή βγαίνουν μαχαίρια και τα χτυπήματα αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο Αμερικανός τουρίστας τρέχει να σωθεί αλλά είναι αδύνατον. Βγαίνει από το μπαρ και τον κυνηγούν. 20 μέτρα πιο κάτω τον πιάνουν και ο θάνατός του είναι μαρτυρικός. Δέχεται άγρια χτυπήματα σε όλο του το σώμα και αφήνει την τελευταία του πνοή.

Η αστυνομία ειδοποιείται και φτάνει στο σημείο σε χρόνο ρεκόρ. Δεν μπορεί όμως να σώσει τον τουρίστα που δέχθηκε την ομαδική επίθεση. Διακομίζεται επίσης γρήγορα σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί δεν καταφέρνουν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο θάνατός του αποδίδεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος στη Ζάκυνθο μαζί με άλλους Σέρβους και τον Ελληνα μπάρμαν καταδίωξαν τον 22χρονο άνδρα και τον πρόλαβαν 20 μέτρα μακριά και αφού τον έριξαν στο έδαφος, άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές και γροθιές στο σώμα και στο κεφάλι.

Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, του σέρβου υπεύθυνου ασφαλείας του καταστήματος, του 34χρονου μπάρμαν, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή ενός ακόμα μπάρμαν 23 ετών. Από τις τρεις προσαγωγές, οι δύο πρώτες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι φερόμενοι ως δράστες

[Ανανέωση 15:30]

Για τον 23χρονο Χέντερσον Μπακαρί από τη Φλόριντα οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής. Κανείς από την οικογένειά του και τους φίλους του όμως δεν μπορούσαν να φανταστούν πως οι ολιγοήμερες διακοπές στη Ζάκυνθο θα μετατρέπονταν σε εφιάλτη, αφού ο αγαπημένος τους άνθρωπος θα έπεφτε νεκρός από τις γροθιές μπράβων έξω από μαγαζί στο Λαγανά.

Το θύμα, ο 23χρονος Χέντερσον Μπακαρί που δολοφονήθηκε στο Λαγανά

Με καταγωγή από το Όστιν του Τέξας ο νεαρός σπούδαζε στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Σύμφωνα με όσα μας πληροφορεί η προσωπική του σελίδα στο facebook ήταν φίλαθλος της ομάδας μπάσκετ Λέικερς, ενώ του άρεσε να ταξιδεύει αρκετά.

Δυστυχώς για τον 23χρονο η μοίρα έμελλε να παίξει το ίδιο ακριβώς θανάσιμο παιχνίδι όπως με δεκάδες άλλους ξένους τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο στα ελληνικά νησιά για να ξεφαντώσουν και να διασκεδάσουν.

Ο λόγος για τον οποίο ο Χέντερσον Μπακαρί «μπήκε» στο στόχαστρο των δυο υπαλλήλων του μαγαζιού στο Λαγανά, ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.