ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χίος: Χωρίς σκηνές μεταναστών πια η παραλία της Σούδας (φωτό)

Χίος: Χωρίς σκηνές μεταναστών πια η παραλία της Σούδας (φωτό)

Μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό.

Μια άλλη εικόνα, εντελώς διαφορετική, από αυτήν που εδώ και πολύ καιρό είχαμε συνηθίσει, παρουσιάζει από το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουλίου, η παραλία έξω από τον καταυλισμό της Σούδας, στην πόλη της Χίου.

Το τελευταίο διάστημα οι δεκάδες σκηνές και τα πρόχειρα καταλύματα, στα οποία διέμεναν εκατοντάδες άνθρωποι κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, έφταναν κυριολεκτικά μέχρι το κύμα.

Από την Μονομετοχική του δήμου Χίου, που απασχολεί προσωπικό και διαχειρίζεται τον καταυλισμό της Σούδας, ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες μια συστηματική προσπάθεια απομάκρυνσης των σκηνών από την παραλία και την μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών μέσα στον καταυλισμό, σε συνθήκες προφανώς καλύτερες από το να κοιμούνται πάνω στα βότσαλα.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017 και πλέον εκτιμάται ότι περί τους 840 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός – ωστόσο – μεγάλος, μένουν σε σκηνές και οικίσκους μέσα στα όρια του καταυλισμού.

Πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι η εκκαθάριση της παραλίας κατέστη δυνατή λόγω και των μηδενικών αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ την ίδια περίοδο σταδιακά κάποιοι που είχαν εφοδιασθεί με τα προβλεπόμενα έγγραφα έφευγαν για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: astraparis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.