ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Θρίλερ στον Υμηττό: Στον αγνοούμενο αστυνομικό Αντώνη Δημοτάκη ανήκει η σορός που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη (upd)

Θρίλερ στον Υμηττό: Στον αγνοούμενο αστυνομικό Αντώνη Δημοτάκη ανήκει η σορός που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη (upd)

Σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής το πτώμα ενός άνδρα σε μονοπάτι του Υμηττού, στην περιοχή Κυρά Ελένη. Δίπλα στο πτώμα υπάρχει όπλο, το οποίο πιθανότατα χρησιμοποίησε ο άνδρας για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον αστυνομικό Αντώνη Δημοτάκη που είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου 3 μήνες από το σπίτι του, λόγω του υπηρεσιακού όπλου που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα, αλλά και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

Την σορό εντόπισε περιπατητής δίπλα σε μονοπάτι που χρησιμοποιούν περιπατητές και ποδηλάτες.

Δίπλα του βρέθηκε ένα πιστόλι και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η σορός φαίνεται να ανήκει στον 38χρονο αρχιφύλακα Αντώνη Δημοτάκη ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στις 25 Απριλίου.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν αυτοκτονία χωρίς να αποκλείεται προς το παρόν άλλο ενδεχόμενο.

Αστυνομικοί της ασφάλειας βρέθηκαν στο σημείο μαζί με ιατροδικαστή. Επίσημα, η ταυτότητα του νεκρού θα ανακοινωθεί μετά την εξέταση DNA. Πάντως, επιτόπου βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών, καθώς και η Πυροσβεστική, την οποία ειδοποίησαν αρχικά οι περιπατητές που εντόπισαν την σορό, δίπλα σε μονοπάτι που χρησιμοποιούν πεζοπόροι και ποδηλάτες.

To χρονικό της εξαφάνισης

Τα ίχνη του 38χρονου Κρητικού είχαν χαθεί το βράδυ της Τρίτης 25 Απριλίου. Σύμφωνα με τo anikolouli.gr, το τελευταίο άτομο που τον είδε είναι ο αδελφός του, που τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του στην Καισαριανή όπου έμενε μόνος του.

Την επόμενη μέρα, έπρεπε να παρουσιαστεί στη νέα του υπηρεσία, στην Άμεση Δράση, αλλά δεν εμφανίστηκε. Οι φίλοι του ανησύχησαν και σήμανε συναγερμός. Στο σπίτι του βρέθηκαν το κινητό του, τα κλειδιά του, ταυτότητα και πορτοφόλι. Η εξώπορτα, ενώ συνήθιζε να την κλειδώνει, βρέθηκε κλειστή αλλά ξεκλείδωτη.

Η αδελφή του Κατερίνα Δημοτάκη είχε βρεθεί στο στούντιο του «Τούνελ» και απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη του να επικοινωνήσει με την εκπομπή ή με τις Αρχές.

Μέχρι σήμερα, οι έρευνες με ελικόπτερο, ομάδες της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στην περιοχή του Υμηττού, όπου συνήθιζε να αθλείται, δεν είχαν αποτέλεσμα. Ο Αντώνης Δημοτάκης υπηρετούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης).

[Ανανέωση 21:35]

O σειριακός αριθμός του όπλου διαλύει την ομίχλη γύρω από το πτώμα που βρέθηκε στον Υμηττό το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε το όπλο που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του άνδρα στην θέση Κυρα-Ελένη της Καισαριανής. Ανήκει στον 38χρονο αστυνομικό Αντώνη Δημοτάκη που είχε εξαφανιστεί στις 25 Απριλίου από την περιοχή της Καισαριανής όπου έμενε μόνος του.

Συγγενείς φέρεται να αναγνώρισαν τα ρούχα παρά το γεγονός ότι αυτά είχαν αλλοιωθεί από τις συνθήκες που επικρατούσαν. Ελήφθη δείγμα DNA από τη μητέρα του άτυχου αστυνομικού για την πλήρη επιβεβαίωση της ταυτότητάς του.

Τι λέει ο ιατροδικαστής

Από την αυτοψία και την νεκροψία που διηνήργησε ο ιατροδικαστής προκύπτουν τα εξής: Η σορός έφερε ένα μεγάλο τραύμα εξόδου στο πάνω μέρος του κρανίου γεγονός που δικαιολογεί βολή εξ επαφής από το στόμα με φορά προς τα πάνω. Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να γίνει η νεκροτομή που θα δώσει και επιπλέον απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί από την αρχή στη δασική περιοχή του Υμηττού όπου ο αστυνομικός συνήθιζε να αθλείται.

Τελευταία, η μαρτυρία ενός οδηγού ταξί στην Αστυνομία έστρεψε το ενδιαφέρον των ερευνητών στην περιοχή της Γλυφάδας και της Βούλας. Εκεί ο ταξιτζής είχε αφήσει έναν άνδρα που έμοιαζε στον αστυνομικό και είχε παραλάβει από την περιοχή της Καισαριανής.

Το μυστικό της εξαφάνισης του άτυχου Αντώνη Δημοτάκη έκρυβε τελικά ο Υμηττός. Το σημείο που βρέθηκε ήταν προσβάσιμο μόνο σε ορειβάτες, ένας εκ των οποίων τον εντόπισε περίπου τρεις μήνες μετά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.