ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απεργίες και στάσεις εργασίας αύριο από το προσωπικό του ΕΣΥ

Απεργίες και στάσεις εργασίας αύριο από το προσωπικό του ΕΣΥ

Πανελλαδική κινητοποίηση διοργανώνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για το προσωπικό που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ, δηλαδή το επικουρικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, οι εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι, καθώς και το προσωπικό μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με συμβάσεις εργασίας ή έργου.

Οι εργαζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις είναι απλήρωτοι επί μήνες. “Η απόλυση του εν λόγω προσωπικού θα τινάξει στον αέρα την λειτουργία των Νοσοκομείων. Οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν είναι λύση καθότι υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού επικαλούμενοι ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις. Ως εκ τούτου η μόνη λύση είναι η μονιμοποίησή τους. Δεν θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέα γενιά συμβασιούχων σε ομηρία στα Νοσοκομεία για ψηφοθηρικούς λόγους” αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις δομές υγείας της περιφέρειας και 5ωρη στάση εργασίας, ώρες 10πμ -3μμ, για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής -τη στάση εργασίας στηρίζει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Παράλληλα, στις 10πμ θα υπάρχει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, στην Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.