Δείτε τα ενεργά πύρινα μέτωπα που «καίνε» σήμερα την χώρα μας (φωτό)

Δείτε τα ενεργά πύρινα μέτωπα που «καίνε» σήμερα την χώρα μας (φωτό)

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι περισσότερες από τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο.
Σαράντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους κιόλας στάδιο όμως κάποιες από αυτές συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Αναλυτικότερα, η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου, προχθές το μεσημέρι, είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχό της.

Στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα Κέρκυρας, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα είναι σε ύφεση, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα, στην περιοχή Ορθονιές Ζακύνθου, αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα.
Επίσης, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στις Κουμαριές Ξυλοκάστρου έχει οριοθετηθεί και στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για ολόκληρη την Κρήτη, για τους νομούς Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Φωκίδας, καθώς και για τα εξής νησιά: Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Ικαρία, Σάμο, Πάτμο, Λειψούς, Αρκιούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Ρόδο και Κάρπαθο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ σε περίπτωση εκδήλωσής της θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.