ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεγάλη φωτιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς στο Σουφλί – 4 αεροσκάφη επιχειρούν για την κατάσβεση (upd)

Μεγάλη φωτιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς στο Σουφλί – 4 αεροσκάφη επιχειρούν για την κατάσβεση (upd)

Μάχη με τη φωτιά δίνει η πυροσβεστική υπηρεσία για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς, που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στα όρια του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, στο δήμο Σουφλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε λόγω κεραυνού που έπεσε στο σημείο, από την καταιγίδα που είχε ξεσπάσει στην περιοχή τις προηγούμενες ώρες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο λόγω του δύσβατου της περιοχής τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο, έτσι οι πυροσβέστες επιχειρούν μόνο πεζοί.

Εναέρια επιχειρούν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη που έφτασαν στην περιοχή νωρίτερα.

«Αιτία της πυρκαγιάς είναι η πτώση κεραυνού. Σημειώθηκε βροχόπτωση στη Λευκίμη όμως εκεί που έπεσαν οι κεραυνοί δεν είχε βρέξει», αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, υπογράμμισε ότι καταβάλλεται ένας αγώνας με το χρόνο καθώς, όταν εκδηλώθηκε η φωτιά στην περιοχή, υπήρχε άπνοια, ήδη όμως έχει αρχίσει η ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι αναμένεται να ενταθούν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή στις 5.00 το απόγευμα και ήδη επιχειρούν στο σημείο 11 πυροσβεστικά οχήματα, 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων, καθώς και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ (PZL), τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στα όρια του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, σε δυσπρόσιτο από τη μία πλευρά σημείο, για τα πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα και με τη βλάστηση να αποτελείται κυρίως από θάμνους.

Όσον αφορά την κατάσβεση της φωτιάς στο δυσπρόσιτο τμήμα, στο οποίο κυρίως επιχειρούσαν οι εναέριες δυνάμεις, ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης σημειώνει πως στο συγκεκριμένο σημείο «επιχειρείται η προσέγγιση με μηχανήματα έργου. Παλεύουν τα πεζοπόρα για να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και να γίνουν εγκαταστάσεις».

Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος έχει μεταβεί στο σημείο, επεσήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως γίνεται μία αγωνιώδης προσπάθεια για τον έλεγχο της πυρκαγιάς προκειμένου να μην τεθεί κίνδυνος εξάπλωσής της με την αναμενόμενη ενίσχυση των ανέμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, e-evros.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.