BBC: Η Τήλος το πιο φιλόξενο νησί στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες 

BBC: Η Τήλος το πιο φιλόξενο νησί στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες 

Το βρετανικό κανάλι BBC παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ με πρόσφυγες που έχουν αρχίσει μια καινούργια ζωή στο ελληνικό νησί…

Η φιλοξενία των Σύρων προσφύγων στην Τήλο προξένησε το ενδιαφέρον του BBC. Σε εκτενές ρεπορτάζ το βρετανικό κανάλι παρουσιάζει ξεριζωμένους που έχουν αρχίσει μια καινούργια ζωή στο ελληνικό ακριτικό νησί.

Είναι η Τήλος το πιο φιλόξενο μέρος στην Ευρώπη αναρωτιέται το BBC στο ρεπορτάζ του με αφορμή την πρωτοβουλία της δημάρχου του νησιού να βοηθήσει Σύρους πρόσφυγες να ξεκινήσουν μία νέα ζωή σε αυτή την απομακρυσμένη γωνιά του Αιγαίου.

Ο δημοσιογράφος του BBC Γκάβιν Λι μεταδίδει: Πενήντα πρόσφυγες επιλέχθηκαν από όλη την Ελλάδα, που είναι έτοιμοι να εργαστούν, που είναι έτοιμοι να ενσωματωθούν στο νησί, κυρίως οικογένειες, με αντάλλαγμα τη διαμονή και την άδεια παραμονής τους.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο παρουσιάζει την καθημερινότητα των προσφύγων σε ένα νησί που έσπευσε να τους αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Νιώθοντας ευπρόσδεκτοι κι έχοντας εξασφαλίσει μία δουλειά, κάποιοι τολμούν ακόμη και να ονειρευτούν.

Ο Μαχα Μπαράκα, πρόσφυγας από τη Σύρια λέει: «Ίσως αγοράσω σπίτι στην Τήλο. Ισως… Η τουλάχιστον ονειρεύομαι να αγοράσω σπίτι στην Τήλο ή ένα εστιατόριο για τον άνδρα μου».

Άλλος πρόσφυγας ο Κιουσέ Αλ Νταμάντ δηλώνει: «Όταν έφθασα στην Τήλο όλη η ζωή μου άλλαξε. Αυτή δεν είναι Τήλος. Το όνομά της δεν είναι Τήλος. Είναι η γη των ονείρων».

Οι Σύροι πρόσφυγες μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το κλειδί για την επιτυχία του σχεδίου της Τήλου βρίσκεται στο πώς η νέα γενιά των προσφύγων θα εγκατασταθεί εδώ κι εάν θα συνεχίσουν να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και μέρος της κοινωνίας τα επόμενα χρόνια», καταλήγει στο ρεπορτάζ το BBC.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.