Στο λιμάνι της Καλαμάτας τελικά οι 104 μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Μεθώνη

Στο λιμάνι της Καλαμάτας τελικά οι 104 μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Μεθώνη

Oι 104 μετανάστες και πρόσφυγες, που εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι σε ακυβέρνητο σκάφος 54 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζας κοντά στη Μεθώνη,μεταφέρθηκαν χθες τα μεσάνυχτα με το φορτηγό πλοίο ”sea champion” στο λιμάνι της Καλαμάτας και όχι του Λαυρίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ο σχεδιασμός για τη μεταφορά τους στο λιμάνι της Καλαμάτας άλλαξε μετά από νέα επικοινωνία του πλοιάρχου του πλοίου με το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διάσωσης. Μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνονται δύο παιδιά και δύο γυναίκες.

Στο μεταξύ στο λιμάνι του Καρλοβασίου οδηγήθηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του λιμενικού σώματος, το σκάφος αναψυχής «AQUA MARINE» σημαίας ΗΠΑ που εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο χθες το μεσημέρι χωρίς επιβάτες, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. βορειοδυτικά της Σάμου. Το σκάφος που είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων είχε εγκαταλειφθεί νωρίτερα από 8 άτομα που είχαν επιβιβαστεί σε βοηθητικό λέμβο και οι οποίοι περισυνελέγησαν με ασφάλεια από τις τουρκικές αρχές.

Το AQUA MARINE εντοπίστηκε αρχικά από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και εν συνεχεία από σκάφη του λιμενικού και της FRONTEX.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι, στην περιοχή του συμβάντος έσπευσε και τουρκικό ελικόπτερο το οποίο στη συνέχεια αποχώρησε και ακολούθως σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής, με σκοπό τη ρυμούλκηση του σκάφους στην Τουρκία. Τελικά, το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε ασφαλώς από το Πλοίο Λιμενικού στο λιμάνι του Καρλοβασίου στη Σάμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.